Magyarország és Szlovákia a rendező

Közösen tartják 2022-ben a férfikézilabda-Eb-t

108

Magyarország és Szlovákia rendezheti 2022-ben a férfikézilabda-Európa-bajnokságot – döntötte el a kontinentális szövetség a glasgow-i kongresszusán. Három közös pályázatból választották ki a győztest.

Magyarország és Szlovákia rendezheti 2022-ben a férfikézilabda-Európa-bajnokságot – döntötte el az Európai Kézilabda Szövetség szerdán a Glasgowban tartott kongresszusán. Az eseményre még a belga, a francia és a spanyol szövetség jelezte szintén közös rendezési szándékát, míg a dán és a svájci szövetség a szavazás előtt visszalépett az ugyancsak együttes pályázatukkal. A női szakágban már rendeztek Eb-t Magyarországon 2004-ben és 2014-ben is – utóbbit Horvátországgal közösen –, a férfiaknál azonban először kerül majd sor erre. A magyarok és a szlovákok a 2024-es Eb-rendezésre is pályáztak, erről a helyszínről szintén szerdán születik döntés.
A férfiak 15. kontinensbajnokságán – a sportág történetében második alkalommal – már 24 csapat vesz részt. Az Eb-t 2022 januárjában, a tervek szerint hat városban rendezik meg, Magyarországon Budapest, Debrecen, Szeged és Veszprém, míg Szlovákiában Kassa és Pozsony lesz házigazda, a döntőnek a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.
A magyar csapat még nem jutott be Eb-n a négy közé – a 13 eddigi torna közül 11-en vett részt, csak a 2000-es és a 2002-es viadalra nem jutott ki –, legjobb helyezését 1998-ban érte el, amikor az olaszországi kontinensbajnokság 12 csapata közül a hatodik lett. A magyar válogatott legutóbb, idén januárban Spanyolország, Dánia és Csehország mögött három vereséggel csoportja utolsó helyén végzett az Eb-n, így nem jutott a 12 közé. A következő, 2020-as kontinensviadalnak Ausztria, Norvégia és Svédország ad otthont.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.