Magyarok a román nemzetállamban

Riportpályázat

90

Magyarok a román nemzetállamban címmel hirdet riportpályázatot a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE).
Irányadó kérdéskör: Milyen következményekkel járt Erdély Romániához csatolása az itteni magyarokra nézve? Hogyan ítélik meg a jelenlegi helyzetüket? Miként viszonyulnak a szülőföldhöz és a nemzeti önazonossághoz? Van-e közösségi jövőképük? Látnak-e megoldást gondjaikra, és miként lehetne azt megvalósítani?
Bárki pályázhat életkortól, lakhelytől és állampolgárságtól függetlenül.
Benevezni csak eddig meg nem jelent írásokkal lehet.
A riportnak a megadott témát kell feldolgoznia, terjedelme nem haladhatja meg a tízezer betűhelyet. Az íráshoz nyolc, a tartalomhoz szorosan kapcsolódó fényképet is kérünk.
A beérkezett pályaműveket öttagú szakmai testület bírálja el: Farkas Árpád Kossuth-díjas író, költő, műfordító, a bírálóbizottság elnöke; Farcádi Botond, a Háromszék főszerkesztője; Galbács Pál, az SZMÚE alelnöke; Karácsonyi Zsigmond, a Népújság főszerkesztője és Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője.
A pályázati eredményt 2019. január 14-én, hétfőn teszik közzé a szervezők.
Az első helyezettet 500 (ötszáz), a második helyezettet 250 (kétszázötven), harmadik helyezettet pedig 150 (százötven) euróval díjazzák. A nyertes pályamunkák a Brassói Lapokban, valamint a Hargita Népe, Háromszék és Népújság című megyei napilapokban jelennek meg.
A díjak ünnepélyes átadása Sepsiszentgyörgyön, a magyar kultúra napján, 2019. január 22-én, kedden lesz.
A pályaműveket 2018. december 14-ig fogadják el PDF formátumban, egy szintén PDF formátumban megírt levél kíséretében Bedő Zoltán SZMÚE-elnök címén: bezo59@freemail.hu.
A levélnek a következő adatokat kell tartalmaznia: család- és keresztnév, születési év, lakhely, e-mail-cím, telefonszám, aláírás.
Az adatokat bizalmasan kezelik, harmadik félnek nem adják át.
Az aláíratlan riport, illetve levél, a kért adatok hiánya, a beküldési határidő túllépése, valamint a megadottól eltérő téma esetén a pályamunkát nem veszik figyelembe – közli felhívásában a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek