Magyar-kupa-győztes a Honvéd

Tizenegy év szünet után újra a csúcson

24

Tavaly elveszítette, idén viszont megnyerte a labdarúgó Magyar-kupa döntőjét a Budapest Honvéd csapata. A kiespestiek nyolcadszor hódították el a trófeát, a bajnokságban a középmezőnyben tanyázó fővárosiak azonban szerda esti sikerüknek köszönhetően ősszel indulhatnak az Európa Liga-selejtezőben.

Tízezer néző előtt hódította el az idei Magyar-kupát a Budapest Honvéd                   Fotó: index.hu

Tizenegy év kihagyást követően hódította el a labdarúgó Magyar-kupát a Budapest Honvéd. A szerda este a felcsúti Puskás Arénában tízezer néző előtt rendezett döntőben a kispestiek a Mezőkövesdi Zsóry FC ellen győztek 2–1-re, így ősszel biztosan indulhatnak az Európa Liga selejtezőjében. Érdekesség, hogy a bajnokságban a Honvéd csupán a középmezőnyben helyezkedik el, míg a Zsóry FC a harmadik helyen áll és szintén az Európa Liga-selejtezőért küzd. A Honvéd 19. kupadöntőjét játszotta – legutóbb tavaly, amikor kikapott a Videotontól –, míg a mezőkövesdiek először jutottak el a fináléig. A kispestiek 2009 után tudták újra elhódítani a trófeát.
Enyhe mezőkövesdi mezőnyfölénnyel kezdődött a meccs, az első nagy helyzetre a 10. percig kellett várni, ekkor Cseri beívelése után Berecz lőtte a labdát kapásból, éles szögből kevéssel a jobb kapufa mellé. A folytatásban is aktívabb volt a Zsóry FC, de a három belső védővel játszó kispestiek jól szűrték ellenfelük támadásait. A félidő második felében kiegyenlítetté vált a játék, és a 33. percben a Honvéd megszerezte a vezetést: Ugrai jobb oldali szöglete után a kispesti védősor hozta össze a gólt, Batik csúsztatott, Kamber lőtt, a labda pedig az Lovricot követő Neszterovon megpattanva a kapu jobb oldalába pattant. Négy perc kellett a Mezőkövesdnek az egyenlítéshez, Pekár 27 méterről, kissé balról, szabadrúgásból nagy erővel küldte kapura a labdát, amit a vetődő Tujvel csak saját kapuja jobb felső sarkába tudott tenyerelni. A félidő hátralévő részében a Mezőkövesd támadott többet, de az eredmény a szünetig nem változott.
A fordulás utáni első percekben is a Zsóry FC uralta a játékot, de egy újabb rögzített szituáció végén ismét a kispestiek szereztek vezetést: az 56. percben Ugrai bal oldali szabadrúgása után a hosszú oldalon helyezkedő Kamber elé pattant a labda, ő pedig közelről a kapu közepébe fejelt. A gól után a mezőkövesdiek nem tudták nyomás alá helyezni ellenfelük kapuját, a Honvéd pedig az előny megtartására rendezkedett be. A meccs hajrában a Mezőkövesd megpróbált még egy nagy rohamot indítani, de a kispestiek masszívan védekeztek, hatékonyan lassították a játékot, és így magabiztosan őrizték az előnyüket a rendes játékidő végéig. A közel tízpercesre nyúlt hosszabbításban a Honvédnak volt nagyobb lehetősége a gólszerzésre, de az eredmény a lefújásig nem változott, a piros-feketék 2–1-es sikerükkel elhódították a Magyar-kupát, történetük során nyolcadik alkalommal.

Folytatódik az NB I
A hétvégén a 27. forduló mérkőzéseivel folytatódik az OTP Bank Liga, minden találkozót élőben közvetít az M4 Sport.
A műsor: ma: Debreceni VSC – Kaposvári Rákóczi (21); holnap: Mezőkövesd Zsóry FC – Paks (17.55), MOL Fehérvár FC – Kisvárda (20), Újpest FC – Budapest Honvéd (22.05); vasárnap: Zalaegerszegi TE – Puskás Akadémia FC (19.55), Ferencváros – Diósgyőri VTK (22.05).

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.