hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Magyar ifi válogatott az FK-nál

A The Path menedzseriroda közösségi oldalán jelentették be, hogy a korábbi magyar utánpótlás-válogatott Takács Martin az FK Csíkszereda második ligás lab­darúgócsapatához igazolt. Szé­kesfehérvár tartalékcsapa­tá­ból, az NBIII-ból érkezik a sportoló.

Takács Martin az FK mezével ügynökei körében

Magyar utánpótlás-válogatott érkezik a második ligában érdekelt FK Csíkszereda labdarúgócsapatához Takács Martin személyében. A 20 esztendős középpályás Pécsen tanulta meg a labdarúgás alapjait, hogy majd a Győri ETO-ban, illetve a Ferencvárosban kamatoztassa tudását. 2017-ben igazolt Székesfehérvárra. Itt viszont rendre az NBIII-as tartalékcsapatban kapott szerepet. Az elmúlt idényben 24 találkozón lépett pályára, ám gólt nem szerzett.
Az átigazolásról szóló hírt a játékos menedzserirodája, a The Path tette közzé. A csíki csapat ugyanakkor még nem jelentette be hivatalosan a korábbi magyar ifjúsági válogatott játékos szerződtetését.

Lejárt a nevezés, sorsolás ma
A hétfői nappal bezárólag lejárt a nevezési határidő a labdarúgó második, illetve harmadik ligába. A Román Labdarúgó Szövetség ugyanakkor a nevezést előzetes garanciapénz befizetéséhez kötötte. A harmadik ligába nevezni vágyó alakulatok 20 000 lej, míg a második ligás alakulatok 50 000 lejt kellett befizessenek a szakszövetség kasszájába.
Ezt azzal indokolta a szakszövetség, hogy a részt vevő csapatok, amint azt megszokhattuk az elmúlt években, a bajnoki rajtot követően ne lépjenek vissza a pontvadászattól. Ebben az esetben ugyanis elveszítik a garanciapénzt. Amennyiben viszont végigviszik a bajnokságot, akkor a befizetett összeget a pontvadászat lejárta után visszafizetik.
Mint ismert, a labdarúgó harmadik ligában Hargita megyét a Székelyudvarhelyi FC fogja képviselni, míg a másodosztályban az FK Csíkszereda lesz érdekelt. Előbbi bajnokság augusztus közepén vagy vége felé kezdődik, míg a második liga már augusztus első hétvégéjén. A pontos menetrendet a Végrehajtó Bizottság mai 10 órás gyűlésén véglegesítik.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb