Magyar gőzelem, román döntetlen az Eb-selejtezőkön

66

Idegenben nyert a magyar válogatott, Románia pedig döntetlent játszott a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőkörének harmadik fordulójában. A magyarok ma este hazai közönség előtt Wales ellen lépnek pályára és pontszerzés esetén csoportelsőként várhatják az őszi meccseket, míg a román válogatott tegnap este Máltán játszott, a találkozó lapzártánk után ért véget.

Pénteken és szombaton rendezték a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőkö­rének harmadik fordulóját, tegnap este elkezdődött és ma este ér véget a negyedik forduló. Magyarország csoportelsőként zárhatja a negyedik fordulót, amennyiben ma este pontot szerez hazai pályán Wales ellen.
Marco Rossi csapata szombaton remekül játszva nyert Azerbajdzsánban, a 18. percben Willi Orbán szerezte meg a magyaroknak a vezetést, majd a második félidő elején, az 53. percben a Lipcse játékosa duplázta meg az előnyt. A 69. percben Madatov ugyan szépített, ám két perccel később Holman is bevette az azeriek kapuját, így 3–1-re nyert a magyar válogatott és át is vette a vezetést az F csoportban. Ma este Wales csapatát fogadják a magyarok, a találkozó előtt a magyar szurkolói csoport, a Charpathian Brigade gyűjtést szerveznek Csíkszentmárton Pol­gármesteri Hivatala részére.
Románia pontot szerzett péntek este Oszlóban, noha sokáig úgy tűnt, Norvégia bezsebeli a három pontot. A házigazdák az 56. percben Elyounoussi, majd a 70. percben Ödegaard góljaival vezettek, Keserü a 77. percben szépített, majd a hosszabbítás második percében egyenlíteni tudott. Az oszlói meccs első félidejében percekig a „Ki a magyarokkal az országból!” rigmust skandálta a román szurkolótábor, amiért biztosan megbüntetik a válogatottat. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már korábban is büntette a Román Labdarúgó Szövetséget a válogatott szurkolóinak xenofób magatartása miatt, és mivel „visszaesők”, a büntetés akár súlyos lehet.

Eredmények
A csoport: Csehország – Bulgá­ria 2–1, Montenegró – Koszovó 1–1.
B csoport: Litvánia – Luxemburg 1–1, Ukrajna – Szerbia 5–0.
C csoport: Észtország – Észak-Ír­or­szág 1–2, Fehéroroszország – Né­met­ország 0–2.
D csoport: Grúzia – Gibraltár 3–0, Dánia – Írország 1–1.
E csoport: Horvátország – Wales 2–1, Azerbajdzsán – Magyarország 1–3. Ma: Azerbajdzsán – Szlovákia (19), Magyarország – Wales (21.45).
F csoport: Feröer – Spanyolország 1–4, Norvégia – Románia 2–2, Svéd­ország – Málta 3–0. A Feröer – Norvégia, Málta – Románia és a Spanyolország – Svédország találkozók lapzárta után értek véget.
G csoport: Ausztria – Szlovénia 1–0, Észak-Macedónia – Lengyelország 0–1, Lettország – Izrael 0–3.
H csoport: Izland – Albánia 1–0, Moldova – Andorra 1–0, Tö­rök­ország – Franciaország 2–0.
I csoport: Oroszország – San Marino 9–0, Belgium – Kazahsztán 3–0, Skócia – Ciprus 2–1.
J csoport: Örményország – Liechtenstein 3–0, Finnország – Bosznia-Hercegovina 2–0, Görögország – Olaszország 0–3..

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek