Magyar és román óvodások együtt ünnepeltek

Hagyományteremtő jelleggel indult a program. A karácsony mindenkié Fotó: Benedek Enikő
84

A csíkszeredai Cimbora napközi sajátos adventi programokkal készült az ünnepekre: pénteken először szerepeltek együtt román és magyar óvodások. Kedves Ildikó igazgató elmondta, hogy az óvónők kezdeményezésére szervezték meg a programot, amelyet folytatnak majd a továbbiakban, hiszen igény mutatkozik rá.

Hagyományteremtő jelleggel indult a program. A karácsony mindenkié Fotó: Benedek Enikő

Óvodások szereplésétől visszhangzott a csíkszeredai Cimbora napközi udvara múlt pénteken, amikor 110 gyermek köszöntötte szavalással és énekszóval karácsony közeledtét. A rendhagyó programról kiderült, hogy az óvónők kezdeményezésére jött létre, akik hagyományteremtő szándékkal vágtak bele a szervezésbe.
– Nekünk elsősorban az a feladatunk, hogy örömet szerezzünk a szülőknek és a gyermekeknek. Az egész évünket átfogják a különböző ünnepekhez kapcsolódó megnyilvánulások, mindig készülünk, ha fontos eseményről van szó. Ezen a karácsonyi programon is látszott, hogy a gyermekek szeretik megmutatni magukat – mondta Kedves Ildikó, a Cimbora igazgatója, megköszönve a szervezőknek a rendhagyó műsort. Molnár Margit óvónőtől megtudtuk: nem jelentett pluszterhet a program lebonyolítása, hiszen mindenki nagyon készült rá. Az óvodások nemcsak verseket tanultak, hanem bábokat is készítettek.
Jelenleg amúgy 197 gyermek tanul a napköziben.
– Az intézményünk létszáma sikermutató, hiszen teljesen benépesítettük az óvodát. Idén 8 frissen végzett kolléga is csatlakozott hozzánk, így a tapasztalat új lendülettel gazdagodott. Maximálisan elégedett vagyok a Cimbora napközi működésével – zárta gondolatait Kedves Ildikó.

Keresztes Bea

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.