Magyar és lengyel győzelem

80

Véget ért a Csíkszeredában megrendezett Dirt on Fire nevet viselő BMX és MTB verseny. A rengeteg nézőt vonzó eseményt az MTB szakágban a 17 esztendős Tisza Gergő, míg a BMX szakágban a lengyel Dawid Godziek nyerte meg.

[dropcap]S[/dropcap]ikeres BMX és MTB versenyt tartottak a hétvégén Csíkszeredában. A Dirt on Fire elnevezésű megmérettetést a csíksomlyói rádióátjátszó állomás mögött kialakított pályán rendezték. Az eredeti tervek szerint már csütörtökön, illetve pénteken edzéseket, illetve selejtezőket kellett volna tartani, ám az esős, szeles idő miatt ezeket elhalasztották. Szombaton viszont gőzerővel lehetett versenyezni. Igaz, a szél ekkor is néha bekavart, de ilyenkor a versenyzők is álltak, amíg kedvezőre nem fordult az időjárás, nem indultak el.
A BMX (bicycle moto x) a motokrossz alapjaira épülő, de 20 colos kerekeket használó kerékpáros sportág. A dirt ágazatban a trükkök kapják a legnagyobb hangsúlyt. A cél, hogy az elugrást követően egy minél nehezebb trükköt mutassanak be a levegőben, majd a leérkezőn gurulással tovább tudjanak haladni. A versenyeken pontozással döntenek a trükkökről, trükksorozatokról, a szakértőkből álló zsűri 1-től 100-ig pontozza az indulókat, figyelembe véve a versenyző stílusát, a trükk nehézségét és a menet teljes egészét. A versenyre rengetegen kilátogattak, nem is csoda, hiszen ritka látványos sport. A szervezők hat ugratót is készítettek. A verseny bekerült a Freeride Mountain Bike World Tour sorozatba is.
Az ötödik kiírásához érkezett verseny MTB-megmérettetését a magyarországi Tisza Gergő nyerte meg. A 17 éves fiatalember esélyt sem adott ellenfeleinek. A második helyet a cseh Tomas Zejda, míg a harmadikot a francia Nicolas Terrier szerezte meg. A BMX szakágban lengyel siker született. Itt az első helyet Dawid Godziek szerezte meg, maga mögé utasítva két magyarországi sportolót, Szabó Konrádot és Józsa Danit.
A legügyesebb trükköket MTB kategóriában a cseh Dan Müller, míg BMX kategóriában Dawid Godziek mutatta be.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek