Magyar búcsú az Európa-bajnokságtól

66

Némiképp meglepetésre sima vereséget szenvedett a magyar fér­fi-­kézilabdaválogatott Csehországtól és csoportutolsóként búcsúzik a horvátországi Európa-bajnokságtól. Ljubomir Vranjes alakulata három csoportmérkőzéséből hármat veszített el.

Úgy állt felt szerda este a magyar férfi-kézilabdaválogatott a Csehország elleni mérkőzésre, hogy legalább négy góllal kell nyerjen ahhoz, hogy biztosítsa helyét a középdöntőben és a D csoportból harmadikként léphessen tovább. Némi szerencsével akár egy sima győzelem is elég lehetett volna a továbbjutáshoz, de ettől messze állta a magyar fiúk.
A cseh válogatott némiképp bizonyította, hogy nem véletlenül tudta legyőzni az olimpiai bajnok Dániát hétfő este, és már a szünetben négygólos előnyre tettek szert. A második félidőben ezt növelni tudták, és a görcsösen, továbbá rengeteg hibával játszó magyar alakulat nemhogy közelebb lépni nem tudott, hanem a sima egygólos győzelemtől is csak egyre távolodott. A vége 33–27 lett Csehország javára, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott utazhat haza, míg a csehek 2 ponttal kezdik meg a középszakaszt, ami bravúrnak számít esetükben.
A magyar válogatott az Európa-bajnokság 1994 óta íródó története során mindössze egyszer, 2010-ben búcsúzott nyeretlenül a tornától – érdekesség, hogy az utolsó csoportmérkőzésen akkor is Csehország győzte le a csapatot –, de most először maradt pont nélkül.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.