Magánösztöndíjakat biztosít a Melinda Instal: Közös érdek, közös cél

38

Újabb négy diák továbbtanulásához járul hozzá havi ösztöndíjjal az országosan ismert vállalkozás. A közel tíz éve futó Pegazus program célja az itthoni boldogulás támogatása, illetve a cég számára szükséges munkaerő-utánpótlás biztosítása.

Jól vizsgáztak a fiatalok. Támogatás, biztos munkahely                                                          Fotó: Melinda Instal

Középiskolai tanulmányaik végéig, illetve az egyetemi képzés ideje alatt biztosít havi ösztöndíjat a székely­udvarhelyi székhelyű magáncég két tizenegyedikes és két tizenkettedikes diáknak. A kedvezményezett fiatalok a Bányai János Szakközépiskola, a Kós Károly Szakközépiskola, a Benedek Elek Középiskola, valamint a Tamási Áron Gimnázium tanulói. Gagyi Katinka programfelelős elmondta, hogy a 2011-ben indított Pegazus program részeként legutóbb tavaly ősszel megrendezett esettanulmány vetélkedőn volt alkalmuk közelebbről megismerni a fiatalokat, kilencet választottak ki közülük, akikkel személyes beszélgetést is folytattak. A tapasztalatok alapján öt diáknak ajánlottak fel konkrét ösztöndíjszerződést. Négyükkel a múlt héten egyezségre is léptek, egy végzős fiú még március végéig gondolkodhat, amennyiben a cég szükségleteinek megfelelő szakirányt választja, ő is számíthat a magánösztöndíjra.
A fiatalok érettségiig a tanév ideje alatt havi 100 eurót, sikeres egyetemi felvétel esetén a felsőfokú alapképzés idejére havi 150 eurót kapnak. A diákok szerződéses kötelezettségei közé tartozik a minimálisan elvárt tanulmányi átlag elérése a középiskolában, majd az egyetemen is, sikeres érettségi, a szerződésben foglalt felsőfokú szakirányra való sikeres felvételi és az alapképzés sikeres elvégzése, havi szakmai és pénzügyi beszámoló készítése, illetve elvárás az is, hogy a felsőfokú alapképzés éveinek számával megegyező időszakra lépjenek alkalmazásba a Melinda Instalnál, képzettségüknek megfelelő munkakörben. Az országosan ismert cég az elmúlt években is több mint 11 ezer eurót költött tanulmányi ösztöndíjakra, eddig már négy diák továbbtanulását támogatták, ez a kör most nyolcra bővült.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek