Magabiztosságot adott az itt töltött idő

Német diákok látogattak a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolába

999

Elsőéves, erdészeti szakmát tanuló német diákok gyakorlatoznak a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolában. A fiatalok egy hetet töltöttek a székelyszáldobosi közbirtokosság területén, ahol a csíkszeredai iskola hasonló szakos diákjaival együtt erdészeti munkát végeztek.

Tapasztalatokkal gazdagodva utaznak haza a német diákok

Az Ersamus+ programnak köszönhetően nem az első alkalom, hogy a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola németországi, erdészeti szakoktatásban tanuló diákokat lát vendégül. A külföldi diákok számára ez lehetőség, hogy új helyszínen, új körülmények között megállják helyüket és erdészeti munkát végezzenek.
– Magabiztosságot ad az itt töltött időszak, ezt erősítik az itt szerzett tapasztalatok. Kipróbálhattuk magunkat új helyzetekben – mondta Peter Alberecht német diák.
A német diákok egy hetet gyakorlatoztak a székelyszáldobosi közbirtokosság területén, a kétkezi munka mellett részletesebben megismerkedtek a hely természeti adottságaival és a szakközépiskola tanulóival.
– Iskolánk diákjainak az egyhetes együttlét jó lehetőség volt arra, hogy a vendégdiákokkal megismerkedjenek és a német nyelvet gyakorolják. Amióta évente érkeznek hozzánk német, erdészeti szakos tanulók, a helyi fiatalok is motiváltabbakká váltak a nyelvtanulásban – tudtuk meg a Venczel József Szakközépiskola igazgatójától, Bálint Gabriellától.
A németországi Mecklenburg–Elő-Pomeránia tartományból érkező fiatalok a gyakorlati tapasztalatszerzés mellett Székelyföld természeti adottságaiba is betekintést nyertek, szervezett csoportos kiránduláson vettek részt a Békás-szoros–Nagyhagymás Nemzeti Parkban, illetve Tusnádfürdőn és környékén, jártak Korondon, Parajdon és Segesváron is. Utazásaik során egyetlen dolog keltett némi rossz érzést bennük: az utak mentén, mezőkön és egyéb helyeken hagyott szemét.
– Németországban az emberek nem szemetelnek, sokkal nagyobb a társadalomban a környezettudatosság és a környezetvédelem iránti igény – mondta Peter.
A német diákok május 22.–június 6. között vendégeskedtek a Venczel József Szakközépiskolában.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek