Magabiztos játékkal csíki siker Debrecenben: Pályaelőny a Sportklubnál

23

Már az első meccsen elvette a Debreceni DEAC pályaelőnyét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga negyeddöntőjében. A kék-fehérek masszív játékkal, egysornyi hiányzó ellenére verték a cívis városiakat.

Hajtós, kemény meccs volt, és ilyen lesz a folytatás is                                                                         Fotó: jkb.hu

Kisebb meglepetéssel kezdődött a jégkorong Erste Liga rájátszása, hiszen az ellenfélválasztó Dunaújvárosi Acélbikák csapata mindkét hazai meccsét elveszítette az Újpest ellen és került 2–0-s összesített hátrányba.
Mindezt akkor, mikor elkezdődött a Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub párosítás első csatája. A Jason Morgan–Hozó Levente edzőpáros által dirigált csíkiak felforgatott hadrendbe léptek ezúttal is jégre, hiszen sérülés miatt Adorján, Becze, Shalla, McLean, míg eltiltás miatt Taraatuhin hiányzott. Gyakorlatilag a Sportklub harmadik sora az alapszakasz során megszokott negyedik sor volt.
Ennek fényében, illetve az elmúlt időszak kudarcai miatt is a csíki hokisok kettőzött erővel vetették bele magukat a küzdelembe és a hatodik percben meg is volt a vezetés. Egy elhozott buli után Flinta tüzelt a kékről, és a korongba a kapu előtt egyedül álló Pelley remekül ért bele, becsapva Hetényit. A gól után egymás után két fórt kaptak a kék-fehérek, de azok kimaradtak. Majd felváltva voltak előnyben a csapatok, de a gólok nem jöttek.
A második felvonást áthúzódó emberhátrányban kezdte a Sportklub, de Szamankov a helyén volt. Amikor pedig fordult a kocka, akkor a szerencse is kellett. A 29. percben még kimaradt egy előny, de a következő már Hetényi ketrecébe kötött ki. Ehhez kellett a szerencse is. Egy buli után Kuljas lövése a kapu mögötti plexiről jött vissza közvetlenül Hetényi háta mögé, ahonnan Rokaly Szilárd paskolta a hálóba a játékszert. Támadásban maradt a Sportklub, és jött a megérdemelt harmadik gól is. Pelley indításával Fodor lépett ki, aki önzetlenül hozta helyzetbe a szabadon levő Vesutkint, aki nem hibázott az üres kapura.
A zárófelvonás a csíkiak szája íze szerint alakult, akik a magabiztos, pontos játékra törekedtek és kockázatmentes játékra törekedtek, amely be is vált, és 3–0-val behúzták a meccset.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek