Magabiztos győzelem

46

Megnyerte a Székelyudvarhe­lyi KC a hazai férfi kézilabda-bajnokság 5–8. helyéért kiírt párharc első mérkőzését a HC Adrian Petrea ellen. A két győzelemig tartó párharc második mérkőzését csütörtökön Re­si­cabányán rendezik.

Könnyedén hozta a győzelmet az SZKC Fotó: Csedő Attila
Könnyedén hozta a győzelmet az SZKC Fotó: Csedő Attila

A Székelyudvarhelyi KC az első perctől az utolsóig vezetve magabiztos győzelmet aratott a HC Adrian Petrea csapata ellen a hazai férfi ké­zi­labda-bajnokság 5–8. helyeiért kiírt párharcában, így a Küküllő-parti gárda 1–0-ra vezet.
A tegnap délelőtti mérkőzésre ezúttal nem teltek meg a székelyudvarhelyi sportcsarnok lelátói. Vlad Caba Jokanovics – Ojleszki, Mihalcea, Ghiță, Onyejekwe, Markez, Csog felállású SZKC (játszott még: Sipos, Kuzmanoszki, Rusia) felállítással kezdett, és már az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, az első tíz percben csak egy gólt kapott, előnyét pedig fokozatosan növelte, a félidő végén már öttel vezetett. A vendégcsapat próbált kapaszkodni, de a korán összeszedett tetemes hátrányát nem tudta ledolgozni, csupán háromra tudta megközelíteni a házigazdákat. Az SZKC sikerét nem veszélyeztette semmi, végül négy góllal, 26–22-re nyert. A sikernek köszönhetően 1–0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban az SZKC, a második találkozót csütörtökön rendezik Resicabányán.

Eredmény
5–8. helyért, első mérkőzés: Székelyudvarhelyi KC – Resicabányai HC Adrian Petrea 26–22 (13–8). A hazai góldobók: Mihalcea 10, Ghiță 5, Markez 4, Ojleszki 4, Csog 2, Onyejekwe 1.
Tegnap elkezdődtek a bajnoki elődöntők is, a Bukaresti Dinamo – Temesvári Poli mérkőzés lapzárta után ért véget, a Bukaresti CSM – Tordai Potaissa összecsapás ma 17.15-től játsszák.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek