Maga a lét és a működés is fontos tényező – Folytatják az elkezdett munkát Remetén

76

A legfontosabb megvalósítás az, hogy vagyunk, és minden intézményünk működik – fogalmazott évértékelő beszélgetésünk alkalmával Gyergyóremete polgármestere, Laczkó-Albert Elemér. Elmondása szerint nehéz év volt a tavalyi, ebből kifolyólag látványos megvalósításokról sem lehet beszélni. Munka viszont volt bőven.

Laczkó-Albert Elemér Fotó: Kertész László

Laczkó-Albert Elemér szerint legtöbbször természetesnek vesszük valaminek a színvonalas működését, holott nem olyan világot élünk, amikor ezt nyilvánvalóként kellene kezelnünk. A különböző feladatok ellátása ugyanis nagy odafigyelést, gondos önkormányzati munkát igényel.
Gyergyóremetén sikeres és sikertelen pályázatra egyaránt volt példa az elmúlt évben. Az erdei utakra vonatkozó pályázat sikeresnek bizonyult, mint ahogy a bölcsőde létrehozására, illetve a víz- és csatornahálózatra irányuló is. A folyamatban levő pályázatoknál a művelődési ház korszerűsítését célzó projektet is említette a polgármester, megjegyezve: december 31-én nyújtották be a távhőre vonatkozó pályázatot, remélve, hogy azt is sikeresen bírálják el.
Nehézségként az adminisztrációt körüllengő bizonytalanságot említette Laczkó-Albert Elemér, amely – mint mondta – az érdemi tervezést és a konkrét munkát sem segíti.
A további célokat illetően hangsúlyozta, az elkezdett projektek folytatására koncentrálnak.
– Nagyon szeretnénk létrehozni a bölcsődét, bízunk benne, hogy a távhős projektünk is nyer, a tejporgyár ügye nyugvópontra jut, ugyanakkor a valamikor fürdő felújítására vonatkozó elképzeléseinket is előre vinnénk – részletezte a polgármester.
A hulladéklerakóra irányuló kérdésünknél azt mondta, a megyei önkormányzatra tartozik az elindítása, a témánál maradva azonban közölte: községi szinten a tervek szerint február elsejétől elindítják a szelektív hulladékgyűjtést.
A költségvetést illetően a településvezető megjegyezte: eddig is meghúzták a nadrágszíjat, most viszont le is kell mondaniuk bizonyos elképzelésekről.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek