Madéfalviak a bonyhádi folklórfesztiválon

86

Negyedik alkalommal vettek részt a madéfalviak Bonyhádon, a Bukovinai Találkozások nevet viselő folklórfesztiválon, de jelen voltak Kisdorogon a Márton Áron-vándorkiállításon és végül Dombóváron is felléptek.

A madéfalvi Mereklye Néptáncegyüttes tagjai az elbujdosott székelyek leszármazottjaival találkoztak
A madéfalvi Mereklye Néptáncegyüttes tagjai az elbujdosott székelyek leszármazottjaival találkoztak

A madéfalvi Mereklye Néptáncegyüttes már negyedszer képviselte Madé­falvát a Bukovinai Találkozások nevet viselő, idén augusztus 5–7. között megrendezett nemzetközi folklórfesztiválon a magyarországi Bonyhádon. A 27. kiadásához érkezett találkozót évről évre az 1764-es madéfalvi veszedelem után Bukovinába szakadt, majd Magyarországra áttelepített székelyek utódai szervezik meg – emelte ki Szabó József, a madéfalvi Mereklye Néptáncegyüttes vezetője –, és elsősorban a bukovinai székelyek által alapított települések képviselői mutatkoznak be a fesztiválon. A magyarországi településeken kívül idén is részt vettek kárpátaljai, lengyelországi, vajdasági és erdélyi meghívottak.
A Mereklye felcsíki és vajda­szent­iványi táncokat mutatott be a fesztiválon. Vasárnap délelőtt Kis­do­rogon a Márton Áron püspök emlékére szervezett ünnepségen vettek részt a táncosok, délután pedig a Szomszédolás program keretében az együttes Dombóváron lépett fel. A madéfalviak kiszállását a Bethlen Gábor Alap, valamint Madéfalva önkormányzata támogatta.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.