Ma nyit a Kájoni János Megyei Könyvtár

Különböző szigorításokat vezettek be

183

Ma – igaz, néhány szigorítással – újból megnyitja a kapuit a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár. Az olvasók lehetőségükhöz mérten online kell könyvet foglaljanak, az intézményben pedig maximum tizenöt percet tölthetnek el.

A Kájoni János Megyei Könyvtár bejárata. Ma megnyílik az olvasók előtt Kapcsolatteremtés és szakmai fejlődés

A szigorítások enyhítésével a Kájoni János Megyei Könyvtár is megnyitja kapuit az olvasók előtt. Az alkalmazottak, valamint a könyvtárlátogatók egészsége megőrzésének érdekében kénytelenek voltak néhány szigorítást is bevezetni: így nem lesz látogatható az olvasóterem, a dokumentációs, a felnőtt, illetve a gyermekkönyv-részleg és nem lesz lehetőség bemenni a polcok közé. A látogatók számát is korlátozták: egyszerre nem tartózkodhat az intézményben több mint három személy, tizenöt percnél hosszabb ideig.
Az előírásoknak megfelelően a védőmaszk viselése kötelező, de a könyvtárnak nem áll módjában mindenkinek biztosítani. Az ajtónál mindenkinek megmérik majd a testhőmérsékletét, amely nem lehet magasabb az előírt 37,3 celcius foknál. Amennyiben valaki nem tesz eleget ezeknek a kéréseknek, előírásoknak, nem engedhetik be az intézménybe.
− Az lenne a kérésünk az olvasóink fele, hogy amennyiben lehetőségük van rá, az online katalógusból keressék ki annak a könyvnek a címét, amelyet szeretnének kikölcsönözni és ezt telefonon vagy e-mailen keresztül közöljék velünk. Mi becsomagoljuk, előkészítjük és csak el kell majd venni a könyvtárból – mondta el lapunknak Gyulai Arthur, a Kájoni János Megyei Könyvtár igazgatója.
Hozzátette: a visszahozott könyveket öt napra karanténba helyezik, így addig nem lesznek kölcsönözhetőek.
A könyvtár részt vesz a XVI. Hargitai Megyenapok eseménysorozatában, ahol Ismerjük meg értékeinket! címmel online kvízjátékot indít. 2020. május 24. és 28. között naponta egy-egy online kvízt tesznek közzé, öt témakörben, amelyek elérhetőek lesznek majd a könyvtár honlapján és Facebook oldalán. A sorsoláson részt vesz minden olyan játékos, aki legalább egy kvízt is megoldott helyesen. A beérkező válaszok utolsó időpontja június 1-jén 19 óra. Az eredményhirdetést 2020. június 2-án, délután tartják.
− Bízom benne, hogy mihamarabb vége lesz a járványnak és újra fogadhatjuk az olvasókörösöket, és újra vendégül láthatunk majd hazai, magyarországi vagy más külföldi írókat, költőket – nyilatkozta Gyulai Arthur.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek