Ma még lehet jelentkezni

Honismereti vetélkedő a megyei könyvtárban

153

Három helyszínen várják honismereti témájú, játékos online kvízvetélkedőkkel a fiatalokat. A régiónk kulturális és természeti értékeinek ismeretére épülő kvízjátékon való részvételhez nem kell más, csak egy okostelefon, előzetes regisztráció, utóbbira még csak ma van lehetőségük az érdeklődőknek.

Diákok számára szervez hon­ismereti témájú, játékos online kvízvetél­kedőket a Kájoni János Megyei Könyvtár a IX. Székelyföld Napok keretében. A telefonos appliká­cióra épülő kvízjátékban egyszerre 15-20 diák vehet részt, akik egyszerre frissíthetik fel és szerezhetnek új ismereteket régiónk kulturális, illetve természeti értékeivel kapcsolatban.

Kelemen Katalin könyvtáros lapunknak elmondta: több iskola is képviselteti magát a vetélkedőn, amely Hargita megyére vonatkozó kérdésekből épül fel.

– Eddig több mint harminc diák jelentkezett. Részt vesznek a Márton Áron Főgimnázium, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola, a Joannes Kájoni Szakközépiskola, valamint a csíkszépvízi Nyirő József Általános Iskola tanulói, és a mai nap folyamán még elfogadjuk az újabb jelentkezőket – közölte Kelemen Katalin

A játék egyébként három témát ölel fel: Székelyföld kulturális öröksége, természeti kincsei, és nagy személyiségeinek értékes életműve. A kvízkérdéseket a Ká­joni János Megyei Könyvtár helyismereti részlegének munkatársai állították össze a könyvtár helyismereti adatbázisai alapján, de a játékot nem ők vezényelik le.

– Kiss László, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Gimnázium könyvtárosa lesz a játékvezető, ő mutatja be az applikációt és felügyeli a diákokat. Fontos tudni azt is, hogy alsó korhatárt szabtunk a résztvevőknek, csak 14 éves kortól fogadjuk el a jelentkezést – szögezte le Kelemen Katalin.

A könyvtáros azt is elmondta, hogy Csíkszereda mellett két másik településen is megszervezik az online kvízjátékot.

– Október 18-án, csütörtökön délelőtt 10 órától Tusnádfürdőn a városi könyvtárba várják a fiatalokat, 15 órától pedig Csík­dánfalván, a helyi könyvtárban mérhetik össze tudásukat a diákok. Csíkszeredában 12 órakor kezdődik a verseny a Kájoni János Megyei Könyvtárban – tájékoztatott Kelemen Katalin.

Az érdeklődők tehát a mai nap folyamán még jelentkezhetnek a 0720–544093-as telefonszámon vagy személyesen a megyei könyvtárban.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek