Ma még „ingyen” módosítható a támogatási kérelem

Eddig több száz Hargita megyei gazda élt a lehetőséggel

87

Már csak két napjuk maradt a május 15-ig benyújtott egységes területalapú és állattenyésztési támogatási kérelmeik szabad és szankciómentes módosítására a Hargita megyei gazdálkodóknak. Azoknak viszont, akiknek az APIA csíkszeredai irodáiba van ügyintéznivalójuk – a pénteki forgalomkorlátozások miatt –, jobb, ha ma elintézik. Június első tíz napja alatt a támogatási kérelmek módosítását csak késedelmi büntetés árán tehetik meg.

Mezőgazdasági területek. Még változtatható a támogatásigénylés Fotó: Domján Levente

Május 31-ig, azaz a maival együtt már csak két napig kérhetik büntetésmentesen idei területalapú és állattenyésztési támogatási kérelmeik módosítását a Hargita megyei gazdálkodók. Mivel a pápalátogatással járó korlátozások miatt az APIA csíkszeredai kirendeltségénél és megyei központjában az ügyfélfogadás május 31-én, pénteken szünetel, a 2019-es területalapú és állattenyésztési támogatási kérelmeiket a megyeszékhelyen már csak ma módosíthatják szankciók nélkül a gazdák – hívta fel a figyelmet tegnap lapunknak nyilatkozva Haschi András, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség Hargita megyei igazgatója. A szakember hozzátette, a május közepéig benyújtott támogatási igénylések módosítására összességében június 10-ig nyílik lehetősége a gazdáknak, ám május 31. után ez a művelet már pénzbe kerül: a kérelemben eszközölt kisebb-nagyobb módosításokért – késedelmi büntetésként – már az idei évre kapható területalapú és állattenyésztési támogatás bizonyos százalékát vonja le az ügynökség.
Május 16. után egyébként Hargita megyéből több száz gazdálkodó – 304 növénytermesztő és 137 állattartó – kérte a március 1. és május 15. között benyújtott támogatási kérelmének módosítását. A területalapú támogatást igénylők közül 120 gazda a támogatási kérelemben szereplő személyi, banki vagy a növénykultúrákra vonatkozó adatok módosítását kérte, 108 gazda a támogatásra jelölt területnagyság növelését, további 76 gazda pedig a támogatásra jelölt parcellák csökkentését az APIA megyei területi irodáinak munkatársaitól. Aktívak voltak az állattenyésztők is: a Hargita megyei támogatást igénylők közül a létszámmal nem összefüggő adatmódosítást két gazdálkodó, a támogatásra jelölt állományszám növelését 112 , az eredetileg megjelölt állatlétszám csökkentését pedig 23 állattenyésztő eszközölte az utóbbi két hét alatt– részletezte lapunknak Haschi András, az APIA Hargita megyei igazgatója.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek