Ma még igényelhető

Gyapjúértékesítési támogatás

65

Ma az utolsó nap a gyapjú-értékesítési „de minimis” támogatás igénylésére – hívja fel a juhtartók figyelmét a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság. Tegnapig a programhoz a megyéből 143 juhosgazda jelezte csatlakozási szándékát: ők a mezőgazdasági minisztérium költségvetéséből minden kilogrammnyi – a feldolgozóknak vagy a begyűjtő központoknak értékesített – gyapjú után 1 lej értékesítésösztönző támogatásban részesülnek.

Ma még nem késő. Igyekezniük kell a gazdáknak

– Azok a gazdák, akik tavaly a programon keresztül értékesítettek, nagyjából idénre is igényt tartottak a kilónkénti 1 lejes támogatásra – mondta el tegnap érdeklődésünkre Fekete Endre, a szakigazgatóság munkatársa. A jelentkezési határidő ugyan ma lejár, ám a saját állományból származó gyapjú értékesítésére szeptember 30-ig, míg az elszámoláshoz szükséges dokumentumok benyújtására 2019. november 1-jéig lesz idejük a juhtartóknak.
A gazdák gyapjúértékesítési támogatásra szóló kéréseit a Mezőgazdasági Igazgatóság fogadja. A programban jogi és magánszemélyek egyaránt részt vehetnek, amennyiben gazdaságuk szerepel az országos farmnyilvántartóban. Támogatási feltétel, hogy az értékesített gyapjú mennyiségét az egyéni gazdálkodók, engedélyezett magánszemélyek (PFA) érvényes termelési könyvecskével, a jogi személyiségű farmok pedig érvényes számlával igazolják. A támogatásigénylési kérelemhez magánszemélyek esetén a személyigazolvány másolata, jogi személyek esetében pedig a cégbejegyzési bizonylat szükséges. Emellett érvényes bankszámlaszám, saját felelősségre kitöltött nyilatkozat, valamint a gazdaság bejegyzéséről tanúskodó állategészségügyi igazolás szerepel a kérelemhez csatolandó dokumentumok listáját.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek