Ma kezdődik a kontinensviadal

Csíki sítájfutók is rajthoz állnak

47

Öt napja már Törökországban tartózkodnak a VSK Csíkszereda sítájfutói, ahol ma kezdődik meg az Európa-bajnokság. A csíki különítmény a hétfős román válogatott tagjaként küzd a kontinensviadalon.

Mandel Réka, Suciu Simion és Szép Zoltán számára ma kezdődnek a versenyek

Ma kezdődik a törökországi Sarikamisban a sítájfutó Európa-bajnokság, amelyen csíki sportolók is rajthoz állnak. A sítájfutás történetében először rendeznek Törökországban világversenyt. A megmérettetésnek a Kelet-Anatóliai Kars tartományban található Sarikamis ad otthont, a város a tengerszint feletti 2100 méteren fekszik. A Törökország egyik legnagyobb síparadicsomaként számon tartott Sarikamis az Allahuekber-hegységben található és a török történelem egyik legfontosabb helyszíneként tartják számon. Az első világháborúban 1914 decemberében és 1915 januárjában több ezer oszmán katona vesztette életét a sarikamisi ütközetben, amely során az orosz birodalom döntő győzelmet aratott és egyes források szerint akár 175 ezer ember is meghalhatott.
A hétfős – három női és négy férfi tagú – romániai válogatottnak tagja a VSK Csíkszereda három sportolója: Mandel Réka, Suciu Simion és Szép Zoltán. Az Európa-bajnokság tegnap a terepbemutatóval, azaz a hivatalos edzésssel kezdődött el, ma pedig a sprint próbán állnak rajthoz a sportolók. A környéken egyébként remek hóviszonyok vannak, a csíki sítájfutók pedig abban bíznak, hogy sikerül akklimatizálódni is, ugyanis a versenyek a tengerszinttől számítva 2100-2300 méteren zajlanak.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek