Ma is ösztönző életpélda

Márton Áron-mellszobrot avattak

83

A csíkszeredai Szent József tiszteletére felszentelt püspöki kápolna bejárata előtt kedden leleplezték Márton Áron püspök mellszobrát. Tamás József segédpüspök lapunk érdeklődésére elmondta: az alkotást ajándékba kapta Lázár Imre székelyudvarhelyi harangöntő mestertől, aki Márton Áron fiatal arcát örökítette meg az utókornak.

Avatás. Szemtől szemben a példakép és hívei Fotó: IochomZsolt

Búcsúünnepet tartottak kedden a csíkszeredai Szent József tiszteletére felszentelt püspöki kápolnában. A szentmise végén leleplezték Márton Áron püspök mellszobrát, amelyet Lázár Imre székelyudvarhelyi harangöntő mester készített el. Tamás József segédpüspök elmondta: tavaly április 21-én, püspökké szentelésének 50. évfordulóján kapta ajándékba a szóban forgó alkotást, amelyet túl értékesnek tartott ahhoz, hogy otthonában őrizzen.
– Nem akartam elzárni mások elől ezt a kivételes mellszobrot. Az otthonomban csak én és a vendégeim csodálhatták meg, de most a megfelelő helyre került – közölte Tamás József, megjegyezve azt is, hogy Márton Áron életpéldája a mai idők kihívásai közepette is arra ösztönzi az embereket, hogy kitartsanak hitük és magyarságuk mellett.
A fiatal Márton Áron püspököt ábrázoló alkotás a kápolna bejáratához került, ahová korábban haranglábat terveztek.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek