2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Ma adják át a József Attila utcát

 

 

Miközben a lakosok gyakran panaszkodnak a feltört útszakaszok miatt, számos olyan utca újult meg teljesen a városban, ahol például még sosem volt aszfalt, vagy éppen járda sem. Jelenleg is több helyen folyik a munka, és további tervek is vannak.

Mint ismert, Székelyud­varhelyen tavaly nagyszabású hálózatkorszerűsítésbe kezdett a gázvállalat, a munka során több tíz kilométer hosszúságban, ötvennél is több utcában cserélik ki az elavult, tönkrement gázvezetéket. A rehabilitáció még nem ért véget, ami azt jelenti, hogy vannak és lesznek még feltört utcák, forgalomkorlátozás és egyéb nehézségek a közlekedésben. Eközben azokban a városrészekben, ahol a közművezetékek már rendben vannak, teljes körű renoválásba kezdett a polgármesteri hivatal.

Vége a botladozásnak

Az egyik ilyen utca a József Attila, amelynek javítása a tegnap fejeződött be, és amelyet éppen ma nyitnak meg a gépkocsiforgalom előtt – adta hírül a polgármesteri hivatal közleménye. A tavalyi gázvezetékcserét követően idén tavasszal kezdődött előbb a kockaköves alsó szakasz rendbetétele, majd a felső részen a kockakő és aszfalt ötvözésével készült el az új burkolat, sőt, járdát is kialakítottak – ezen a részen sosem volt külön járófelület. 

Zörgő Noémi, a Városháza szóvivője tájékoztatott, hogy az útjavítási munkálatokat ugyanaz a marosvásárhelyi cég végzi, mint tavaly, hiszen akkor kétéves időszakra kötöttek velük szerződést. Így tavasszal, még a szükségállapot idején el is kezdtek dolgozni a Kadicsfalvi, Szombatfalvi és Rét utcák javításával. Azt követően a szombatfalvi városrészen végeztek javítást több utcában is (Mező, Szombatfalvi, Lejtő, Dózsa György utcák). Ugyanezen a városrészen a gázvállalat a vezetékcserét követően visszaaszfaltozta a felásott nyomvonalakat. A Varga Katalin utcában az összevissza foltozott burkolatra aszfaltszőnyeg került, és itt a szakcég az aknatetőket is megemelte, illetve cserélte, ahol kellett – sorolta a szóvivő.

A város déli része sem maradt ki a rehabilitációból: a múlt héten fejeződött be a Budvár utca aszfaltszőnyeggel való borítása – ezt már nagyon várták az ottani lakosok és cégek, ezen a helyszínen az aszfaltréteg alá geotextil is került. Pénteken aszfaltozták a Borsairét utcát, és javítanak a Sósfürdő utcában is.

Rendbe teszik a Szentimre utcát is

A javítási munkálatok folytatódnak a Gábor Áron utca felső, a Móricz Zsigmond utca és a Függetlenség sugárút közti szakaszán, majd a Szentimre utcában, ahol az útfelület mellett a járdákat is leaszfaltozzák. Fontos kiemelni, hogy a tavaly ebben az utcában a Delgaz és a Harvíz is vezetéket cserélt. Zörgő Noémi közölte, hogy sor kerül a Csalóka utcára is, továbbá a gázvezetési munkák után a vezeték nyomvonalát visszaaszfaltozták a Malom utcában, a Rózsa utcában (itt tegnap is dolgoztak), az Orbán Balázs utca egy részén, illetve a Függetlenség sugárút egyirányú szakaszán. Következik a Sziget utca, az Orbán Balázs utca másik része és a Bethlenfalvi út is, ugyanakkor az Ady Endre, a Lorántffy Zsuzsanna és a Zöld utcákban is dolgoznak a burkolat visszaállításán.

Városi utca lesz az Ugron Gábor

A város saját beruházásaként teljesen megújul az egészen mostanáig kövezett, poros Ugron Gábor utca, ahol április elején kezdett el a nyertes cég dolgozni. Pénteken már a kötőréteget terítették le. Következik a járdák aszfaltozása, az aknafedők felemelése és a kopóréteg leterítése. A Városháza sajtószóvivője még elmondta, hogy a központi részen, a vár környékén található Attila utcában is el szeretnék kezdeni a burkolat feljavítását, a tervek szerint kockakövet helyeznek le, és az utcát összekötik a Kornis Ferenc utcával.

Az esős időjárás sajnos befolyásolja az ütemterv betartását, mint megtudtuk, júniusban is felülírta a rossz idő az aszfaltozás ütemezését, de az elmúlt hetekben sikerült kedvezően kihasználni a jó időt.

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb