Mese felnőtteknek

Magyarországi mesemondók Székelyföldön

111

A budapesti Meseszó Egyesület szervezésében tegnap este Szovátán, „kocsmában” ültek össze a mesemondók, ma pedig Korondon gyülekeznek, hogy az élő mesemondást népszerűsítsék, illetve minél több emberrel megismertessék a magyar folklórt.

Pintér Zsolt mesemondó

Elsősorban magyar népmeséket, de különféle vidám, tréfás vagy pikáns, pajzán történeteket is mesélnek a Székelyföldre érkezett magyarországi mesemondók.
– Számos rendezvényünk van Magyarországon és a határain kívül is, ezért létrehoztuk a Küszöbön innen, kapun túl programsorozatunkat, amelybe bevonjuk a határon túli magyarokat. Mesemondóink felnőttek, mindannyian a Hagyományok Háza népmesemondó kurzusán végeztek, és folyamatosan gyakorolnak. Sok mesét mondunk gyerekeknek is, de ezekkel a programokkal kimondottan a felnőtteket kívánjuk megszólítani – mondta Pintér Zsolt, a Meseszó Egyesület alelnöke.
Tegnap Szovátán úgynevezett mesekocsmába invitálták az érdeklődőket, ami azt jelentette, hogy a vendégek kocsmai hangulatban italozgattak, beszélgettek, jól érezték magukat, miközben meséltek nekik.
A csapattal érkezett Hideg Anna is, a Magyar Népművészet Mestere, aki nemcsak mesemondásért, hanem éneklésért is megkapta ezt a címet. Ugyanakkor a szovátai Serittő Néptánccsoport is szórakoztatta a vendégeket. Magyarországról húszfős csapat érkezett, közülük tízen mesélnek.
Ma 19 órától Korondon, a Máté vendéglőben a helyiek is bekapcsolódhatnak a mesemondásba. Az eseményen a részvétel díjmentes.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek