Ludovic Orban: Védeni fogják a vizsgázó diákokat

76

A hatóságok minden intézkedést meghoznak annak érdekében, hogy „a lehető legnagyobb mértékben” csökkentsék a COVID-19 fertőzés kockázatát azon tanulók körében, akik idén teszik le az országos képességfelmérő vizsgát és az érettségit – mondta csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.

Orban Craiován tett látogatása során azt mondta, a képességvizsgák és az érettségi során minden óvintézkedést megtesznek a COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében. Az iskolákat fertőtlenítik, a tanulók és tanárok csakis maszkot viselve léphetik át az iskola küszöbét, a tantermekben pedig kis létszámú tanuló fog egyszerre vizsgázni, a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírások betartásával.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a fiatalok számára fontos mérföldkő mindkét vizsga – a képességvizsga és az érettségi -, amelyre éveken át tanultak, és amely meghatározza későbbi karrierjüket. ‘A diákok készültek ezekre a vizsgákra, amelyek későbbi fejlődésüket is befolyásolják. Meggyőződésem, hogy végső soron a szülők is meg fogják érteni, hogy kicsi a kockázat’ – válaszolta Orban arra az újságírói kérdésre, hogy ki kezeskedik azért, hogy a képességvizsgázó, illetve érettségiző diákok nem fognak megfertőződni a koronavírus okozta COVID-19 betegséggel.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.