2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Lövészet Zsögödben

Rendezvénysorozattal készült az október 25-én esedékes Román Hadsereg Napjára a csík­szeredai, Virgil Bădulescu tábornok nevét viselő 61. Hegyivadász Dandár. Ennek első részeként tegnap lövészetversenyt hirdettek a sajtó képviselői számára.loveszet HE

Tegnap reggel hegyivadászok egy csoportja mutatott be gyakorlatot a zsögödi lőtéren: egy katonai bázis elleni támadást kellett visszaverniük. Az akció vezetője, Filaret Logigan bemutatta egy hegyivadász-alakulat összetételét, fegyverzetét és védőruházatát.
A zsögödi lőtér kisméretű – magyarázta –, ezért elsősorban csak egyéni gyakorlatokat tartanak az edzettség megtartásához, de nagy kaliberű fegyverekkel nem lőnek. A bonyolultabb gyakorlatokat az alakulat egységei más, speciálisan kialakított lőtereken végzik.
A gyakorlat során a céltáblákat különböző akadályok mögé helyezték el, így a gyakorlat végén lehetőség volt megtekinteni, hogy a golyók ellen mennyire védenek a különböző anyagok: például a hagyományos gépkocsik karosszériáján és a téglafalon könnyedén áthatoltak a golyók, viszont kiderült, a fatörzsek, a kavicsokkal megrakott zsákok és a speciális fémek jó búvóhelynek bizonyulnának a golyózáporban. A bemutató gyakorlatot követően a sajtó képviselőinek lehetőségük volt kipróbálni a hegyivadászok által használt orosz mintára készült, román gyártmányú pisztolyt és gépkarabélyt.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb