Lovasnapra készülnek

Színes programkínálat Csíkszentdomokoson

37

Nyolcadik kiadásához ért a Csík­szentdomokosi Lovasnap. A már hagyományossá vált, május 5-i programra javában zajlanak az előkészületek, a részletekről Karda Róbert helyi polgármester és Albert Alfonz-Pál alpolgármester tájékoztatta a sajtót.

Csapatmunkáról számoltak be. Kezdődik a székelyföldi lovasidény Fotó: László F. Csaba

Először 2011-ben szerveztek lovasnapot Csíkszent­domokoson, ahová azóta minden évben visszavárják az érdeklődőket. Karda Róbert, Csík­szentdomokos polgármestere és Albert Alfonz-Pál alpolgármester tegnap délután sajtótájékoztató keretében ismertette az idei program felépítését, kiemelve: színes eseménysor várja mindazokat, akik május 5-én, szombaton ellátogatnak a helyi sportpályára.
Az alpolgármester közölte, hogy Csíkszentdomokos önkormányzata, a Felcsík Kistérségi Társulás és a Krigel Sportklub szervezése mellett a helyi lószeretők, valamint a civil szervezetek segítsége is nélkülözhetetlen az esemény lebonyolításában.
– A szervezést összpro­duk­cióként tudom leírni, amelynek köszönhetően színes programkínálat várja a lovak szerelmeseit. A rendezvény délben kezdődik, fellép a Csíkszentdomokosi Fúvószenekar. Ezt követően díjugratás lesz számos résztvevővel, ugyanis kezdő és haladó kategóriákra is sokan beneveztek – részletezte az alpolgármester, megjegyezve, hogy ez a program lesz a székelyföldi lovas rendezvények megnyitója. Kiemelte: Felcsíkon és Csíkban a lószeretetről híresek az emberek, ezért igyekeznek minden évben teret adni a környékbeli lovasoknak.
Az előző évekhez hasonlóan idén is lesz fogathajtás és vadászhajtás, fellép a Márton Áron Általános Iskola népdalcsoportja, valamint Ugron Attila és kaszkadőrcsapata bemutatóját is meg lehet tekinteni.
– Az erőpróba a tervek szerint 16 órakor kezdődik 22 személy részvételével. Habár egynapos rendezvényként hirdetjük a lovasnapot, péntek este is várjuk az érdeklődőket, mivel ekkor tartjuk az úgynevezett „vasparipás megnyitót”. A polgármesteri hivatal előtt 18 órakor Tápai Tamás kaszkadőr – aki Nicolas Cage dublőre volt a Szellemlovas 2. című filmben – látványos akrobatikus mozdulatokat mutat be motorjával – taglalta Albert Alfonz-Pál.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek