Loptak a gyergyócsomafalvi Snowpark sípályáról

60

Ismeretlen tettesek berendezési eszközöket és szerszámokat tulajdonítottak el a gyergyócsomafalvi Snowpark sípályáról, a rendőrség nyomozást folytat az ügyben. Nagy János, a sípálya tulajdonosa lapunknak kifejtette, a tolvajok kulccsal jutottak be a gépházba, majd hozzátette: jutalmat ajánlanak fel azoknak, akik segítenek a nyomra vezetésben.

A Snowpark sípálya Fotó: Fazakas Botond
A Snowpark sípálya Fotó: Fazakas Botond

A tulajdonos elmondása szerint a gépházba kulccsal, a garázsba pedig az ablakon keresztül jutottak be ismeretlen tettesek, akik hozzávetőleg 4000 lej értékben tulajdonítottak el különböző eszközöket: egy kompresszort, egy láncfűrészt, két akkumulátort, valamint szerszámokat. Nagy János rámutatott, problémát okoz az eszközök hiánya: a kompresszor a vízágyúrendszer vezérlésében segített, az akkumulátorokkal pedig a felvonó működött. Ez az első alkalom, hogy loptak a síparkból, Nagy szerint most az lenne a legfontosabb, hogy az elkövetők ne tudják értékesíteni a berendezést – ezért jutalmat ajánlanak fel azoknak, akik segítenek a tettesek megtalálásában. Hangsúlyozta: mindez csak abban az esetben, ha kézzelfogható, konkrét információkat kapnak. Az információkat a 0758–485828-as telefonszámon várják.
Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője lapunknak kifejtette: találtak nyomokat, amelyeket még vizsgálnak, emellett pedig egy több személyből álló gyanúsítottkört is fel tudnak már vázolni.
– A lényeg, hogy kézre kerüljenek az elkövetők, és minél kevesebb hasonló eset történjen ezentúl. Gyanítom, hogy az elkövetők előzetesen figyelték a terepet, ezzel az erővel akár dolgozni is elmehetnének, ne abból éljenek meg, amit más kemény munkával megvalósít – mondta Nagy János pályatulajdonos, hozzátéve: igyekeztek pótolni az eltulajdonított elemeket, így az időjárás függvényében továbbra is üzemel a sípálya.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.