Ljubljana lett a befutó

Bukarest visszalépett a rendezéstől

25

Amint az előre borítékolható volt, a szlovén fővárosban, Ljub­ljanában rendezik jövőben a Divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságot. A tornára a Román Jégkorong Szövetség is pályázott Bukarest helyszínnel, de tudni lehetett, hogy szándékaik komolytalanok.

Eldőlt, hogy mely városban rendezik a soron következő Divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságot, amelyre határidőre a Román Jégkorong Szövetség Bukarest helyszínnel, míg határidőn túl Szlovénia Ljubljanával és Jesenicével pályázott.
A román szövetség szándékai viszont komolytalanok voltak első nekifutásra is, hiszen Bukarest nem rendelkezik megfelelő jégpályával, és hiába épül (?) az új Flamaropol, az jövő áprilisig nem lesz kész, továbbá csupán 3000 fő lesz a befogadóképessége, amely nevetségesen kicsi a nemzetközi szövetség szemszögéből.
A román szövetség végül még a szavazás előtt visszalépett, így nem volt kérdés, hogy Szlovénia kapja a rendezést. A szlovénok végül Ljubljanát jelölték meg helyszínnek a Stozice Arénával, amely több mint tízezer néző befogadására alkalmas. A világbajnokságot a tervek szerint jövő év április 18–24. között rendezik. A házigazda Szlovénia mellett Ausztria, Franciaország, Dél-Korea, Magyarország és Románia lesz érdekelt a csoportban. Az első kettő feljut a világelitbe, míg az utolsó helyezett visszacsúszik egy osztállyal lejjebb.

Brassó rendező
A nemzetközi szövetség kongresszusán ugyanakkor eldőlt az olimpiai kvalifikációs tornák csoportbeosztása is. A romániai válogatott a második körtől kezd, ahol Izrael, illetve Izland mellett az első selejtező körből ide jutó csapattal küzdhet meg Brassóban. A kvartett első helyezettje a harmadik fordulóban folytathatja, méghozzá Nottinghamben, ahol Nagy-Britannia, Magyarország és Észtország lesz az ellenfél.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek