Literenként 1,74 lejt térít az APIA

95

Újabb közelgő határidőre figyelmezteti az üzemanyagár-támogatásra jo­go­sult gazdálkodókat a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA): a 2017 utolsó negyedévében vásárolt gázolaj-mennyiségek számláinak elszámolására legkésőbb január 31-ig nyílik lehetőségük.
Jó hír ugyanakkor, hogy a gépesített mezőgazdasági munkálatokhoz 2017. október 1. és december 30. között vásárolt üzemanyagok után a korábbi negyedévekhez képest a gazdák ezúttal nagyobb visszatérítésre számíthatnak. Vagyis az eddigi literenkénti 1,42 lejes kompenzációhoz viszonyítva a gázolaj kedvezményes, ezer literenként 21 eurós jövedéki adójának köszönhetően az APIA az elszámolással érkező termelőknek a tavalyi utolsó negyedévre literenként majdnem 1,74 lejt – pontosan 1,7385 lejt – fizet vissza.
A gázolajár-támogatásra jogosult Hargita megyei gazdálkodók üzemanyag-elszámolásaikat a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség csíkszeredai székhelyén kell benyújtsák. A hazai költségvetésből finanszírozott támogatást a növénytermesztők és az állattenyésztők mellett a talajjavítási munkálatokat végző szakcégek is igénybe vehetik.

Domján Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.