Literenként 1,74 lejt térít az APIA

Negyedik negyedévi gázolajár-támogatás

136

Újabb közelgő határidőre figyelmezteti az üzemanyagár-támogatásra jogosult gazdálkodókat a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA): a 2018 utolsó negyedévében vásárolt gázolaj-mennyiségek számláinak elszámolására legkésőbb január 31-ig nyílik lehetősége a gazdáknak.
A gépesített mezőgazdasági munkálatokhoz 2018. október 1. és december 30. között vásárolt üzemanyagok után a gazdák – várhatóan az előző időszakokhoz hasonlóan – ezúttal is literenként majdnem 1,74 lejes visszatérítésre számíthatnak. Az üzemanyagok kiskereskedelmi árára rakódó jövedéki adó részbeni visszafizetéséből származó árkompenzáció a jogszabály értelmében literenként 1,7385 lej.
A gázolajár-támogatásra jogosult Hargita megyei gazdálkodók üzemanyag-elszámolásaikat a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség csíkszeredai székhelyén nyújthatják be. A hazai költségvetésből finanszírozott támogatást a növénytermesztők és az állattenyésztők mellett a talajjavítási munkálatokat végző szakcégek is igénybe vehetik.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek