Ligaújonc letudva

53

Sima meccsnek indult a Szé­kely­udvarhelyi KC – Ploieşti CSM férfi kézilabda-mérkőzés tegnap este, ám a hazai csapat a második félidő elején nem figyelt, és végül nagyot kellett küzdjön a győzelem érdekében.

Közel állt a vendégcsapat a meglepetéshez Fotó: Csedő Attila
Közel állt a vendégcsapat a meglepetéshez Fotó: Csedő Attila

Ismét hétközi, hazai, találkozón lépett pályára a Szé­kely­udvarhelyi KC a férfi kézilabda-bajnokság tizennegyedik játéknapján. Az ellenlábas az élmezőny újonca, a CSM Ploiești volt. A fiúk a sima győzelem reményében indították az összecsapást. Az elején úgy is tűnt, hogy nem lesz semmiféle probléma a pontok itthon tartásában – még akkor sem, ha ismét szűk keret állt az edző, Vlad Caba rendelkezésére a keddi mérkőzésen. Ha leszakítani nem is tudták az első félidőben az ellenlábast, de folyamatosan vezettek 2-3 találattal, sőt a pihenő előtt elérték a négyet is. A térfélcserét követően a vendégek átvágták az SZKC számításait, sokkal motiváltabban tértek vissza a játéktérre, pillanatok alatt ledolgozták a hátrányukat, a 41. percben pedig kezdődhetett elölről az egész, hiszen kiegyenlítettek (17–17). Nemcsak egyenlítettek, hanem az előnyt is megszerezték, egészen a 48. minutumig a meglepetés lógott a levegőben. Az SZKC végül összekapta magát, a védelem ismét jól zárt, rendre ellentámadásokat tudtak indítani, Ojleszki nem csak újból kiegyenlített, hanem a vezetést is visszavette. Ez volt a sorsdöntő, újból elhúztak néggyel, a végén pedig valóban nem kellett izgulniuk.
Eredmény: Székelyudvarhelyi KC – CSM Ploiești 28–25 (15–11) /az SZKC gólszerzői: Markez 7, Ojleszki, Mihalcea 5-5, Tálas, Ghiță 3-3, Sipos, Onyejekwe 2-2, Szász 1/.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek