vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Ligaelsőként látogat a Sportklub a GYHK-hoz: A szezon első székely rangadója következik

Kötelező lesz a győzelem a ligaelsőnek ma este                                                                              Fotó: Pál Zoltán / Archív

Tízpontos előnyre tett szert remek idegenbeli mérkőzéseinek köszönhetően a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, a hétvégén két meccset játszik. Másodjára azzal a Gyergyói HK-val találkozik, akik nem kezdték túl jól az idényt, de legutóbbi két meccsükön remek játékot mutattak. A piros-fehérekre viszont ma még egy nehéz misszió vár.

Magyarországi túrájukról hazatérve, a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub hazai környezetben is folytatja szereplését a jégkorong Erste Ligában.
A Csíkszeredai Sportklubnak van a két csapat közül könnyebb műsora. Előbb ma azzal a Hokiklub Budapesttel néznek farkasszemet, akiket hazai környezetben 7–1-re vertek, majd idegenben 4–1-re. A két csapat között óriási a különbség mind keretben, mind a pontok számár tekintve. A Hokiklubnál ugyanakkor nemrégiben légióserősítést hajtottak végre. A Debrecent a ligában sikerült megfogniuk és csak szétlövések után szenvedtek vereséget. Pár napra rá viszont súlyos zakó lett a vége a Magyar Kupában.
A Gyergyói HK ezzel szemben a Brassói Corona vendége lesz egy dupla fontosságú meccsen, amely a román bajnokságba is beleszámít. A Brassó csalódottan térhetett haza Brovaryból a Kontinentális Kupa C csoportjának helyet adó városból, hiszen csoportharmadikok lettek, és csupán a szerény képességű Crvena Zvezdát sikerült legyőzniük. A piros-fehérek az új edzőjükkel jó játékkal győzték le a Hokiklub Budapestet, majd hiába vitték át formájukat a Dunaújvárosi Acélbikák elleni idegenbeli meccsre, ott már 3–0-ra kikaptak. Nem a játékkal, hanem gólszerzéssel volt a probléma.
Egy nap pihenőt követően kerül sor a szezon első székelyföldi rangadójára, amelyen a Gyergyói HK a Csíkszeredai Sportklubot fogadja. Presztízs meccs lesz a javából, amelyen nem szokott számítani, hogy mely csapat milyen formában van. Főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy mindkét csapat kiváló kerettel rendelkezik és mindkét szakvezető variációs lehetőségei elég nagyok.

Erste Liga, hétvégi műsor

Ma: Csíkszeredai Sportklub – Hokiklub Budapest (18.30), Brassói Corona – Gyergyói HK (18.30), Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest (19), Ferencváros-Telekom – Fehérvári Titánok (19).
Holnap: Brassói Corona – Hokiklub Budapest (18.30).
Vasárnap: Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub (18.30), Schiller-Vasas HC – Dunaújvárosi Acélbikák (18.40).
Hétfő: Ferencváros-Telekom – Újpest (19), Fehérvári Titánok – Debreceni DEAC (19.30).

Gyergyói sikerek

A hét közepét sem töltötte haszontalanul a Gyergyói HK csapata, hiszen két román bajnoki meccset tudott le a Sapientia U23-as csapatával szemben. A piros-fehérek az első meccsen a második harmadban döntötték el a maguk javára a mérkőzés sorsát, míg a másodikon már az első harmadban zsebben volt a győzelem.
Román bajnokik: Gyergyói HK – Sapientia U23 6–1 (1–1, 4–0, 1–0) és 10–3 (5–0, 1–1, 4–2).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb