Lezárult a bontás, elkezdődött az építkezés

Jövő év elején nyit az új bevásárlókomplexum Csíkszeredában

1,464

Jól haladnak az RC Europe cseh beruházó és fejlesztő vállalat által indított, az első csíkszeredai kiskereskedelmi park építési munkálatai a Kalász negyedi volt traktorgyár helyén, a Székely Károly Szakközépiskolával szemben. A szükséges bontá­sokat már befejezték, most már az építkezésen van a sor. A vár­hatóan 22 kereskedelmi egységet magában foglaló, Nest gyűjtőmárkanevet viselő be­vá­sár­ló­komplexum jövő tavasszal nyithatja meg kapuit.

Napról napra változik az építőtelep. Még egy Lidl és 21 másik üzlet fészke Fotók: László F. Csaba

A korábban Csíki Plázaként ismert létesítmény az első csíkszeredai modern kiskereskedelmi park lesz, becslések alapján 13 millió euróból valósul meg.
– Az új bevásárlóközpont hozzávetőleg 12 ezer négyzetméter kiadható területtel és több mint 500 parkolóhellyel várja majd a vásárolni vágyókat. Az élelmiszerrészleg egy újabb Lidl üzletből áll majd – közölte lapunkkal a beruházó RC Europe romániai kirendeltségének marketingfelelőse, Roxana Ștefanache.
A bevásárlóközpontot várhatóan 2020 első felében nyitják meg, a létesítmény egységeinek bérbeadása pedig már majdnem teljesen lezárult. Ismert belföldi és külföldi kereskedelmi láncok lesznek a bérlők: többek között a JYSK bútoráruház, a Sportisimo sportruházati és -felszerelési üzlet, a Deichmann cipőbolt, a Takko ruhásüzlet, a CCC cipőüzlet, a Pepco diszkontáruház, a Kik Textilen ruhásüzlet, a Zoomania kisállat-kereskedés, valamint az Orsay divatruházati lánc már bebiztosították helyüket a bevásárlóközpontban.
A Multinvest AG nevű cég egyébként a fővállalkozója a projektnek, a CEE Estate Mana­ge­ment vállalat pedig bérlési tanácsadóként foglalkozik a létesítmény népszerűsítésével.

„Örömmel jelentjük be, hogy elkezdtük a csíkszeredai Nest kiskereskedelmi park projekt keretében az építési munkákat. Hiszünk a Csíkszeredában kínálkozó lehetőségekben, a városban létesülő beruházás pedig csak megerősíti a cseh üzleti partnerünk Romániába vetett bizalmát” – mondta Andrei Rati, az RC Europe Romániáért felelős igazgatója. „A Nest lesz a város első kiskereskedelmi parkja, és a létesítményben működő bérlőknek köszönhetően változatos termékeket fog biztosítani a csíkszeredaiaknak. Köszönjük Csíkszereda önkormányzatának a támogatását, továbbá bérlőinknek a bizalmat” – olvasható a cég szerkesztőségünkhöz is eljuttatott (egyébként kétnyelvű) közleményében.

Amint írják, a Nest egy régi bevásárlóközpont szerkezetének, az izraeli Plaza Centers beruházó által korábban megvalósított korszerű kiskereskedelmi parkká történő átalakításával jön létre. A volt traktorgyár épületének részleges bontása már lezárult, az elkezdődött építési munkálatokat pedig 2020-ban fejezik be.
A csíkszeredai egyébként a második, és egyelőre a legnagyob Nest márkanév alatt futó „bevásárlóközpontocska” lesz az országban: az elsőt a Botoșani megyei Dorohoi városában nyitották meg, annak alapterülete mindössze 3800 négyzetméter. Szintén hamarosan elkészül a nagyváradi és a segesvári kiskereskedelmi park is, mindkettő hozzávetőleg 6500 négyzetméteres alapterülettel.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek