vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Lezárult a bontás, elkezdődött az építkezés

Jól haladnak az RC Europe cseh beruházó és fejlesztő vállalat által indított, az első csíkszeredai kiskereskedelmi park építési munkálatai a Kalász negyedi volt traktorgyár helyén, a Székely Károly Szakközépiskolával szemben. A szükséges bontá­sokat már befejezték, most már az építkezésen van a sor. A vár­hatóan 22 kereskedelmi egységet magában foglaló, Nest gyűjtőmárkanevet viselő be­vá­sár­ló­komplexum jövő tavasszal nyithatja meg kapuit.

Napról napra változik az építőtelep. Még egy Lidl és 21 másik üzlet fészke Fotók: László F. Csaba

A korábban Csíki Plázaként ismert létesítmény az első csíkszeredai modern kiskereskedelmi park lesz, becslések alapján 13 millió euróból valósul meg.
– Az új bevásárlóközpont hozzávetőleg 12 ezer négyzetméter kiadható területtel és több mint 500 parkolóhellyel várja majd a vásárolni vágyókat. Az élelmiszerrészleg egy újabb Lidl üzletből áll majd – közölte lapunkkal a beruházó RC Europe romániai kirendeltségének marketingfelelőse, Roxana Ștefanache.
A bevásárlóközpontot várhatóan 2020 első felében nyitják meg, a létesítmény egységeinek bérbeadása pedig már majdnem teljesen lezárult. Ismert belföldi és külföldi kereskedelmi láncok lesznek a bérlők: többek között a JYSK bútoráruház, a Sportisimo sportruházati és -felszerelési üzlet, a Deichmann cipőbolt, a Takko ruhásüzlet, a CCC cipőüzlet, a Pepco diszkontáruház, a Kik Textilen ruhásüzlet, a Zoomania kisállat-kereskedés, valamint az Orsay divatruházati lánc már bebiztosították helyüket a bevásárlóközpontban.
A Multinvest AG nevű cég egyébként a fővállalkozója a projektnek, a CEE Estate Mana­ge­ment vállalat pedig bérlési tanácsadóként foglalkozik a létesítmény népszerűsítésével.

„Örömmel jelentjük be, hogy elkezdtük a csíkszeredai Nest kiskereskedelmi park projekt keretében az építési munkákat. Hiszünk a Csíkszeredában kínálkozó lehetőségekben, a városban létesülő beruházás pedig csak megerősíti a cseh üzleti partnerünk Romániába vetett bizalmát” – mondta Andrei Rati, az RC Europe Romániáért felelős igazgatója. „A Nest lesz a város első kiskereskedelmi parkja, és a létesítményben működő bérlőknek köszönhetően változatos termékeket fog biztosítani a csíkszeredaiaknak. Köszönjük Csíkszereda önkormányzatának a támogatását, továbbá bérlőinknek a bizalmat” – olvasható a cég szerkesztőségünkhöz is eljuttatott (egyébként kétnyelvű) közleményében.

Amint írják, a Nest egy régi bevásárlóközpont szerkezetének, az izraeli Plaza Centers beruházó által korábban megvalósított korszerű kiskereskedelmi parkká történő átalakításával jön létre. A volt traktorgyár épületének részleges bontása már lezárult, az elkezdődött építési munkálatokat pedig 2020-ban fejezik be.
A csíkszeredai egyébként a második, és egyelőre a legnagyob Nest márkanév alatt futó „bevásárlóközpontocska” lesz az országban: az elsőt a Botoșani megyei Dorohoi városában nyitották meg, annak alapterülete mindössze 3800 négyzetméter. Szintén hamarosan elkészül a nagyváradi és a segesvári kiskereskedelmi park is, mindkettő hozzávetőleg 6500 négyzetméteres alapterülettel.

Kovács Hont Imre

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb