Lezárták a Tarcsafalva és Tordátfalva közötti útszakaszt

Árvízveszély

215

Lezárták szombaton Tarcsafalva és Tordátfalva között a 135-ös megyei utat, mert három hete földcsuszamlás szakította el az utat ötven méteres szakaszon és veszélyessé vált – közölte lapunkkal a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség, illetve jelentette be közösségi oldalán megosztott videójában Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Frissítés: a lovasszekerek és mentők számára már járható az út.

Lapunk információi szerint fölcsuszamlás közvetlenül Taracsafalva mellett történt, nagyon közel a Siménfalva községhez tartozó településhez. A katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye szerint az útlezárás miatt egyetlen település sem szigetelődött el a környéken, mert kerülő útvonalakon továbbra megközelíthetőek. Az információt Borboly Csaba is megerősítette. Az elöljáró közölte: néhány napig zárva marad Tarcsafalva és Tordátfalva között útszakasz a mert a heves esőzések miatt földcsuszamlás veszély van. Tordátfalvát Siménfalva felől lehet megközelíteni. Hozzáfűzte korábban Décsfalvi hídnál a víz átcsapott a betonelemek fölött, a jelenlegi árvíz veszély miatt célszerű Décsfalvát is elkerülni. Frissítés: Lapunk információi szerint szombaton feltöltötték az utat így a lovasszekerek és a mentők használhatják már az autós forgalom számára továbbra is lezárt útszakaszt.

Így nézett ki az út Tarcsaflava és Tordátfalva között. Azóta a már járhatóvá tették a mentők és lovasszekerek számára.  Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Hargita megyében a Nagyküküllőre narancssárga árvízriasztást adtak ki vasárnap 14 óráig.

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.