Lezárták a fahidat

Az udvarhelyiek biztonságáért

105

A folyó magas vízállása, illetve az erős sodrás miatt tiltják a közlekedést a pallón, amelynek teljes felújítása évek óta várat magára. A korábbi kivitelezővel szerződést bontott a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, jelenleg új cég jelentkezését várják a munkára.

Nem biztonságos a híd. Lezárták, hogy megelőzzék a bajt Fotó: Helyi Rendőrség

Már évek óta esedékes a Városi parkot a Sziget lakóteleppel összekötő forgalmas átkelő felújítása Szé­kelyudvarhelyen. Kisebb-nagyobb javításokat több ízben is végeztek rajta, például 2017 novemberében is lezárták egy időre ebből a célból. Időközben elkészültek a teljes felújításra, átalakításra vonatkozó tervek, sőt tavaly már a közbeszerzés is lezajlott, mégsem kezdték el a fahíd újjáépítését. A polgármesteri hivatal illetékesei szerint a nyertes cég különböző objektív okokra hivatkozva késlekedett a munkával, végül szerződésbontásra került sor. Az új közbeszerzési kiírással viszont meg kellett várniuk a költségvetés elfogadását, most pedig abban reménykednek a hivatalnál, hogy ezúttal komoly kivitelező jelentkezik, és mielőbb elkészül az új átkelő.
Tegnap nagyon megemelkedett a Nagy-Küküllő vízszintje, több nagyobb rönköt is magával hozott az ár, ugyanakkor az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség a folyóra narancssárga árvízriadót bocsátott ki, ezért a hivatal műszaki osztálya – a híd állapotát is figyelembe véve – eldöntötte, hogy lezárják az átkelőt. Az óvintézkedésről a polgármesteri hivatal és a helyi rendőrség is közleményben, közösségi oldalon tájékoztatta a lakosokat, és arra kérik őket, hogy vegyék figyelembe a helyszíni tiltó jelzéseket, és az esetleges balesetek elkerülése érdekében válasszanak más útvonalat.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek