2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Lesz pénz a megemelt egészségügyi fizetésekre

Minden, az egészségbiztosítóval szerződéses viszonyban álló állami egészségügyi intézménnyel újabb szerződést köt a pénztár, ennek a szerződésnek képezi majd tárgyát az az összeg, amely a dolgozók bérének növelését fedezi.

Gyermeket vizsgáló orvos. Nem a kórházak költségvetését terheli a béremelés
Gyermeket vizsgáló orvos. Nem a kórházak költségvetését terheli a béremelés

Még a kórházak vezetőinek számára sem volt egészen világos a hónap elején, hogy miből is fogják fedezni az alkalmazottak 25 százalékos béremelése folytán keletkező többletköltséget, de most már biztos: nem maguk az egészségügyi intézmények kell saját költségvetésükből kigazdálkodják azt.
– Az egészségbiztosító pénztárak szerződést kötnek minden, velük szerződéses viszonyban álló állami egészségügyi intézménnyel, és ennek a szerződésnek képezi majd tárgyát az az összeg, amely az október elsejétől életbe lépett, 25 százalékos béremelést fedezi – nyilatkozta lapunknak Karda István, a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár szerződésekért felelős igazgatója.
A szerződéseket október folyamán írják alá az egészségügyi szolgáltatókkal, ehhez viszont az szükséges, hogy minden szolgáltató írásban jelezze a pénztárnak, mekkora korrekciós összegre van szüksége, és ezt igazoló dokumentumokkal is támassza alá.
A szerződés modelljét az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közös rendelete tartalmazza, amely a szeptember 30-i Hivatalos Közlönyben jelent meg. A szerződéshez a pénztár havonta szerződéskiegészítő függeléket ír alá a szolgáltatókkal, ezek tárgyát a következő hónapokra érvényes korrekciós összeg képezi.

Forró-Erős Gyöngyi

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb