Lesz folytatása a „HokiVerbunknak”

57

Két nap alatt négy helyszínen fordult meg az ősztől induló Székelyföldi Jégkorong Akadémia az idén először megszervezett Székely HokiVerbunkkkal, amely célja az volt, hogy megmozgassa a hokiközösséget, illetve új hokispalántákat vonzzanak be a jégkorongba. A szervezők elmondásai szerint a „holtszezon” ellenére sikeres volt az akció.

Csíkszeredában a toborzásnak köszönhetően 16 új gyerek jelentkezett Fotó: László Róbert
Csíkszeredában a toborzásnak köszönhetően 16 új gyerek jelentkezett Fotó: László Róbert

Székely HokiVerbunk címmel tartott toborzót az ősszel induló Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) négy – Gyergyószentmiklós, Csíkkarcfalva, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy – székelyföldi településen. A cél az volt, hogy minél több gyereket, szülőt vonjanak be a jégkorong életébe, akikből majd profi sportolók, edzők, sportvezetők és a szakmához közelállók lehetnek, ezáltal is szélesítve a jégkorong közegét. A cél nemcsak az volt, hogy élsportolókat keressenek, hanem az is, hogy a jégkorongot a majdani jövőben tömegsporttá lehessen alakítani, amelynek ez egy lépcsőfoka.
– Minden helyszínen nagy volt az érdeklődés, de ennek a toborzónak a számbeli kiértékelését csak ősszel tudjuk megvizsgálni, amikor elkezdődik az iskola, illetve elkezdődnek a komolyabb edzések. A HokiVerbunkot két-három havonta meg szeretnénk ismételni. A következő akció várhatóan szeptember végén lesz az iskolakezdés után, majd a következő decemberben. Tudjuk, hogy a folyamat nehéz, és ezen akciók megszervezése az alközpontok feladata lesz majd, akiknek a Székelyföldi Jégkorong Akadémia majd mindenben segít, amiben csak tud. Az akció önmagában pozitív volt a visszajelzések alapján. A sajtó is remekül reagálta le, aminek köszönhetően nagy volt az érdeklődés – fogalmazott Nagy Attila, az akció egyik szervezője, a SZJA egyik tagja.
Számokról ugyan nem tudott beszélni Nagy Attila, azonban elmondható, hogy nem volt hiábavaló az akció, hiszen Csíkszeredában nem kevesebb mint 16 nyolc és tíz év közötti gyerek jelentkezett jégkorongozni, akik eddig nem űzték ezt a sportágat. Gyergyószentmiklósról, illetve Sepsiszentgyörgyről is hallani, hogy több új kisgyerek álmodozik arról, hogy jégkorongozó legyen ősztől. De ahogy Nagy is fogalmazott, a konkrét számokról valóban csak ősztől lehet beszélni, amikor majd rendelkezésükre fog állni egy konkrét adatbázis.
– Vegyes a kép a HokiVerbunkon részt vevő gyerekek életkorát tekintve. A célunk az, hogy a lehető legtöbb 6–10 éves gyermeket lehessen bevonni. Ezen korosztályon van a hangsúly. Azt a bizonyos piramis alapját szeretnénk minél jobban szélesíteni, hiszen egy rendszer annál erősebb, minél szélesebb – tette hozzá Nagy Attila.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.