Lerövidített bajnoki döntő

Ülésezett a Szövetségi Büró

82

Korábban már napvilágot láttak olyan információk, hogy a román jégkorongbajnokság fináléja akár rövidebb lehet az előzetes betervezettnél. Ezen információk hivatalossá váltak, miután a Szövetségi Büró meghozta döntését. A bajnoki döntő, akárcsak az elődöntők, az egyik fél harmadik győzelméig fog tartani.

A Sportklubon és a Coronán múlik, mikor kezdődik a döntő

Ülésezett szerda délelőtt a Román Jégkorong Szövetség, és módosította az idei versenykiírás döntőjének menetrendjét. Korábban már lehetett ezzel számolni, hiszen amennyiben ezt nem teszi meg a szakszövetség, akkor a felnőtt bajnoki idény nem ért volna véget, optimális számítások mellett az április 28-án Tallinnban kezdődő Divízió I/B csoportos világbajnokság előtt, amelyen a romániai válogatott szerepel.
A Szövetségi Büró véglegesítette, hogy a román bajnokság döntője az egyik fél harmadik győzelméig fog tartani a négy helyett.

Variációk a döntőre
Az elődöntőben az egyik ágon a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona 1–1-re áll összesítésben. Itt a soron következő két meccset Csíkszeredában rendezik csütörtökön és pénteken 18.30-tól. Az esetleges ötödik meccset április 18-án rendeznék Brassóban. A másik ágon a Galaci CSM 2–0-ra vezet a Gyergyói HK ellen. Ezen párharcban is csütörtökön és pénteken játszanak a felek, és amennyiben egyenlít a GYHK, akkor a mindent eldöntő ötödik találkozóra április 14-én kerül sor a Duna-parton. A bajnoki döntőre kétfajta időpontot határozott meg a szövetség. Amennyiben péntekig eldől a két döntős kiléte, akkor a párharc el is kezdődik a jövő héten. A tervek szerint április 15–16-án, 19–20-án és 22-én rendeznék a találkozókat. Amennyiben a Sportklub – Brassó párharc az ötödik találkozón dől el, akkor a finálé meccsnapjai április 19–20., 22–23. és 25. lenne.
A Szövetségi Büró döntése értelmében a bronzcsata is lerövidül: a párharc az egyik fél második győzelméig fog tartani.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek