Lépéshátrányba került az FK

Döntetlent játszottak a Hargita megyei csapatok

372

A Székelyudvarhelyi FC hazai, az FK Csíkszereda pedig idegen környezetben játszott döntetlent a hazai labdarúgó 3. Liga 24. fordulójában. A „székely rangadón” hiába vezetett ötvennégy percet a Székelyudvarhelyi FC, a kézdivásárhelyiek pontot raboltak a sétatéri stadionban. Az FK Csíkszereda kétszer is hátrányba került Szászhermányban, végül a hosszabbításban sikerült egyenlíteni. Eltávolodtak az éllovastól.

Auraş büntetőből lőtte a Székelyudvarhelyi FC egyetlen találatát a székely rangadón

Mindkét Hargita megyei csapat döntetlent játszott a hazai labdarúgó 3. liga 24. – hétközi – fordulójában. A Székelyudvarhelyi FC hazai pályán „ikszelt” a Kézdivásárhelyi KSE ellen, így a Kovászna megyeiek továbbra is az SZFC előtt állnak a pontvadászatban, míg az FK Csíkszereda a meccs hosszabbításában egyenlítve hozott el egy pontot a Szászhermány otthonából. A csíkiaknak viszont nőtt a hátrányuk az éllovas Bákói Aerostarral szemben.
Kedd délután a „székely rangadót” az udvarhelyiek jól kezdték, első ziccerüket a harmadik percben kihagyták, de utána is sokáig támadásban voltak. A 17. percben Vízit a büntetőterületen belül buktatták a kézdivásárhelyi védők, a jogosan megítélt tizenegyest pedig Auraș értékesítette. A gólt követően a KSE edzője két cserét is végrehajtott, ám a vendégek játékának ez sem adott túl nagy lendületet, sőt Auraș előtt adódott egy óriási lehetőség az előny növelésére, ám a csatárt végül blokkolták a KSE védői.
A második játékrész elején a KSE irányította a meccset, ám sokáig állta a sarat az SZFC. A 65. percben kényszercserét kellett végrehajtson az udvarhelyi csapat, miután Pop megsérült, a hálóőrt Filip Ricardo váltotta a kapuban. Két perccel később egy beadást követően Tankó kiegyenlített, a gól után pedig felgyorsult ugyan a játék, ám egyik félnek sem sikerült újabb gólt szereznie.
Az FK Csíkszereda megdolgozott az egy pontért Szász­her­mányban. A hazaiak a 3. percben egy szögletet követően vezetést szereztek, két perccel később Jebari előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de az FK játékosának lövését a szászhermányiak kapusa védeni tudta. Negyedórával később Magyari fejelte a labdát a kapura, de ezt is védte a hazaiak hálóőre. Ez volt egyébként az FK legnagyobb helyzete az első félidőben. A szünetet követően Bajkó helyét Hodgyai veszi át, sőt Bálint László György vezetőedző Magyarit is lecseréli Antal Barnára, ez pedig löketet adott a csíkiak játékának, aktívabbak voltak a támadások során. A 48. percben Györgyi szabadrúgását védte a szászhermányi kapus, hat perccel később egy szögletet követően Mitra egyenlített. A 62. percben Eder helyét Ilyés vette át, és innentől újabb lendületet kaptak a csíkiak, viszont támadásaikat rendre semlegesítette a hermányiak jól összerakott védelme. A 78. percben Jebari előtt újabb helyzet adófott, amivel a csatár nem élt, egy perccel később a hazaiak újra megszerezték a vezetést egy ellentámadás végén. A meccs hajrájában az FK mindent egy lapra téve támadott, majd a hosszabbítás negyedik percében, miután Ilyést a büntetőterület közelében gáncsolták, a szabadrúgásból Majzik egyenlített a csíki csapat.
A nap másik meccsét a Bákói Aerostar behúzta, így az FK Csíkszereda hátránya az éllovassal szemben öt, a Galaci Suporter Club Oțelulhoz viszonyítva pedig két pontra nőtt.
Eredmények: 3. Liga, 24. forduló: Székelyudvarhelyi FC – Kézdivásárhelyi KSE 1–1 (1–0)
/Auraș (17.), illetve Tankó (71.)/; Szász­hermány – FK Csíkszereda 2–2 (1–0) /a csíki gólszerzők: Mitra (52.), Majzik (94.)/; Bucovina Ră­dăuți – CSM Pașcani 3–1, Galaci Su­porter Club Oțelul – CSM Ro­man 5–1, Bákói Aerostar – Bar­ca­rozsnyói Olimpic Cetate 2–0, Galaci Metalosport – Sănătatea Darabani 0–3, CSM Focşani – Avântul Valea Mărului 3–0 (mindkettő játék nélkül). A Sporting Liești szabadnapos volt. Az élmezőny: 1. Aerostar 55 pont, 2. Suporter Club Oțelul 52 p., 3. FK Csíkszereda 50 p..

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek