2021, január 17, vasárnap.

Leo Gudas Dunaújvárosban

Ismét munkát vállalt a jégkorong Erste Ligában Leo Gu­das, a Csíkszeredai Sportklub korábbi trénere, aki ezúttal Da­vid Leger helyét foglalja el a Dunaúvárosi Acélbikák kispadján.

Felgyorsultak az események a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatánál. A múlt héten menesztették David Leget vezetőedzőt, majd ideiglenes jelleggel Borbás Gergely vezette a csapatot a DEAC elleni összecsapáson. Ma már új, véglegesnek tekinthető tréner dirigálja az Acélbikákat a Csík­sze­re­da­i Sportklub korábbi trénerének személyében. Ő nem más, mint Leo Gudas.

Az 55 éves szakember eredményes játékos pályafutást tudhat maga mögött, Csehszlovákia mellett játszott Németországban, Svédországban, Finnországban is, és tagja volt a csehszlovák válogatottnak is, mellyel öt világbajnokságon, valamint egy olimpián is részt vett. Játékoskarrierje alatt nem kerülték el a sikerek sem, csehszlovák bajnokságot kétszer nyert, a világbajnokságokról négy bronzérme van, s az 1992-es téli olimpián is a harmadik helyet szerezte meg a csehszlovák nemzeti együttessel.

Aktív pályafutását a 2002/2003-as szezon végén fejezte be, s 2010-is segédezőként tevékenykedett a cseh első és másodosztályban, míg vezetőedzőként először a cseh HC Most csapatát irányította a 2013/2014-es szezonban. Ezt követően a szlovák extraligás Pöstyén szakvezetője volt két szezonon keresztül, majd Csíkszeredába szerződött, ahol 2016 novemberétől 2018 novemberéig irányította a csíki alakulatot.

Leo Gudas már munkába is állt az Acélbikáknál, a csapat vasárnap délelőtti edzésén már ő irányította a szakmai munkát, s mint azt elárulta, a legfontosabb feladata most az lesz, hogy stabilabbá tegye a csapat védekezését.

– Láttam már pár mérkőzését az együttesnek, s tudom, hogy elsősorban védekezésben vannak komoly problémái a csapatnak, szóval ezen muszáj dolgoznunk és javítanunk. Úgy látom, hogy az önbizalommal is akadnak gondok, meg kell ragadnunk azokat a pozitívumokat, amik segíthetnek a játékosoknak abban, hogy egy kicsit magukra találjanak. Az biztos, hogy sok munka áll előttünk – fogalmazott a cseh szakember a klub hivatalos honlapjának.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb