Lenullázták a Brassót

Jobb lábbal kezdett párharc

73

Hullámzó, ám összességében kiegyenlített összecsapáson há­romgólos győzelmet aratott a Csík­szeredai Sportklub jégko­rong­csapata a Brassói Corona ellen az Erste Liga negyeddöntőjének első összecsapásán. Folytatás ma este, ugyancsak Csík­sze­redában.

Rokaly Sz. két góllal járult hozzá a Sportklub győzelméhez Fotó: László F. Csaba

Alaposan ismeri egymást a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona, amely rendre három fronton küzd egymás ellen. Ezúttal viszont a sors úgy hozta, hogy a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében is farkasszemet kell nézzenek az elődöntőbe jutásért.
Hiába ismeri egymást a két fél, a sorozat első csíkszeredai meccsén nem estek egymásnak a csapatok, hogy a legnagyobb izgalom alig 3 perc után érkezzen, amikor Gecse takarásból eleresztett lökete a vason csattant. Ez a közjáték viszont nem szabta kedvét a vendégeknek, akik mezőnyfölényre tettek szert és elkezdték próbára tenni Lundström kapus képességeit, ám a legnagyobb lehetőséget Tranca kihagyta a svéddel szemben. A 12. percben fordult a kocka. Igaz, ehhez kellett két emberelőnyös helyzet, amelyekkel a Sportklub nem igazán tudott mit kezdeni. A harmad zárása 0–0-s döntetlennél kapta a csapatokat.
A második felvonás egy brassói emberelőnnyel indult, amelyből a kék-fehérek profitáltak. Flinta büntetésének lejártakor Részegh Tamás és Rokaly Szilárd ugrott ki egy ellentámadásra, utóbbi meg is szerezte a vezetést. Hamar lehetett volna növelni az előnyt, de Krtasznoszlobodcev helyzeténél éber volt Polc. Ahogy haladt előre az idő, úgy sűrűsödtek meg az apróbb kakaskodások, durvaságok, de a Varjú–Kókai játékvezetői páros ezeket elengedte. Kevés volt ekkor az igazi gólszerzési lehetőség, be is fagyott az eredményjelző.
Az utolsó felvonás eleje viszont intenzív játékot hozott. Sulakov vasat talált, majd Belov bombája fejvédőn találta Polcot. Jött a válasz a brassói oldalról is, de Boriszenko is csak a vasat találta el. Oda-vissza hoki kezdődött, amelyből a Sportklub jött ki jól. Rokaly Szilárd szerzett korongot, amellyel meglódult, és bár lövése nem volt a legsikeresebb, Polc bevédte. Ez egy picit sokkolta a vendégeket, akik nem igazán találtak saját magukra, majd az utolsó 10 percet megnyomták. Rendre beszorították a Sportklubot, de minőségi lövésig nem jutottak. 53 másodperc maradt hátra, amikor Györfyt kiállították, és jött is az időkérés, illetve a kapuslehozatal. Ebből nemhogy akciót nem tudott vezetni a Brassó, de Sulakov kivágott korongja az üres kapuba csorgott be.
Az első meccset, hatalmas munka után a Sportklub behúzta. A párharc viszont péntek este 18.30-tól folytatódik Csíkszeredában.

Erste Liga, negyeddöntő

Negyeddöntő, 1. meccs: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) /Rokaly Sz. (24., 48.), Sulakov (60.)/.
A párharc állása: 1–0 a Sportklub javára.

A további műsor
Ma: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30), Ferenc­város-Telekom – Vienna Capitals II. (19), Újpest – Fehérvári Titánok (19.30).
Szombat: Gyergyói HK – Debreceni DEAC (18.30).
Vasárnap: Gyergyói HK – Debreceni DEAC (18.30).
A Ferencváros-Telekom – Vienna Capitals II. és az Újpest – Fehérvári Titánok negyeddöntő első mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek