2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Lendületben a Kékiringó

Pályázati programjainak „gyümölcseit”, az elmúlt időszak megvalósításait vette számba a Kékiringó Néptáncegyüttes. A többnaposra tervezett program során kiértékelték az eddigi munkát, összefoglalták a mostanában tanult táncokat, népdalokat, bemutatták támogatóiknak, kalákában kitakarították a tánctermüket, rendbe tették viseleteiket és felavatták az új ruhákat.

A Kékiringó egyik csoportja
A Kékiringó egyik csoportja

A székelyudvarhelyi Merkúr Áruház emeletén található táncteremben pezsgő tevékenység zajlott a napokban. Átismételték a mostanában tanult táncokat, énekeltek, külön korosztályokban zajlott az összefoglaló, de takarítottak is a kékiringós fiatalok. Több nyertes pályázata is volt a Kékiringónak, ezeket is számba vették és egyben köszönetet mondtak a támogatóknak. Például a Hargita Megye Tanácsa népviseletek beszerzését támogató programjában nyert pénzből több darabbal sikerült bővíteni a viseletállományt, kalapokat, csizmákat, nadrágokat szereztek be, 3 teljes lányviseletet is vásároltak. A városháza pedig az őszi edzőtábort és a decemberre tervezett 18 éves születésnapi gálát támogatja.
Az idén nagykorúvá váló Kék­iringó Néptáncegyüttes jelenleg 65 tagot számlál, 22-en vannak az utánpótláscsapatban. 12 család is rendszeresen részt vesz táncoktatáson – mondta el Both Aranka, az együttes vezetője.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb