Lelkinap egészségügyieknek

Még lehet jelentkezni

44

Szombaton lelkinapot tartanak az egészségügyben dolgozóknak Csíkszeredában, a Szent Imre Ifjúsági Központban. Nagy Zelma lelkigondozó elmondta: egyfajta óázisélményt nyújtanának mindazoknak, akik a be­te­gek szolgálatában töltik mindennapjaikat.

Első alkalommal szerveznek lelkinapot az egészségügyben dolgozók számára Csíkszeredában. Mint megtudtuk, az előadók között szerepel Bíró István református lelkész, Dánél Mária Francesca nővér, valamint Simó Gáspár, a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium tanára és lelkivezetője. Az egynapos program mottója: „Szomjazom!” (Jn19,28).
Nagy Zelma lelkigondozó lapunkkal közölte: nemcsak orvosokat, de titkárokat és ápolókat is várnak az eseményre, amely a kiüresedést és a munkába való belefásulást hivatott megállítani.
– Célunk, hogy a lélekben szomjazó emberek táplálékot kapjanak, hiszen csak egészséges lelkülettel lehet segíteni másokon. Fontosnak tartottuk, hogy mindazok, akik valamilyen szinten a betegekkel foglalkoznak, legyen az adminisztráció vagy gyógyítás, a nagyböjti időben meg tudjanak erősödni – közölte Nagy Zelma, aki 17 éve lelkigondozó és látogatja a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház betegeit.
Érdeklődésünkre kifejtette: a hitkeresés jelen van a kórház falai között, ahol gyakran nemcsak a beutaltakat, de az ott dolgozókat is meghallgatja. E tapasztalatok késztették arra, hogy egy tematikus nap keretében közelebb hozza Krisztus lelkületét az egészségügyben dolgozókhoz.
– Nem lesz tanítás jellege a programnak. A hangsúly az elmélyülésen, önismereten és a rutinból való kiszakadáson lesz. Egyfajta óázisélményt nyújtanánk a jelenlévőknek – avatott be a koncepcióba Nagy Zelma, aki szerint a kórház javára válnak az ilyen és ehhez hasonló programok.
A lelkinapra ma még jelentkezhetnek az érdeklődők a 0749–304731 vagy a 0746–138763-as telefonszámok valamelyikén.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek