Lelki feltöltődés fesztivál jelleggel

Keresztény zenei hétvége Gyergyószentmiklóson

356

Nyolcórás koncertsorozat, ökumenikus istentisztelet, láthatatlan színház – csak néhány a május 18–19-re tervezett FeltöltŐ Keresztény Zenefesztivál programjaiból, amelyre korosztálytól függetlenül várnak érdeklődőket. Az Isten dicsőítésére épülő kétnapos fesztivált keresztény összefogással szervezik a római és örmény katolikus, református, unitárius és baptista gyülekezetek tagjai Gyergyószentmiklóson.

Kántor Boglárka főszervező szerint kevés olyan rendezvény van, amely keresztény értékeket közvetít, ezért nagy szükség lenne olyan eseményre, amely által kivisszük Istent a templom falai közül.
– Megmutatjuk, hogy a kereszténység és a fesztivál összeegyeztethető fogalmak. Az a vágyunk, az emberek ráébredjenek arra, hogy az Istennel való élet örömteli és nem idejétmúlt. Szeretnénk, ha a rendezvény hidat építene az emberek és Isten között, valamint elősegítené a megnyílást, a falak lebontását egymás és a különböző felekezetek között – fogalmazott a rendezvény főszervezője.
A FeltöltŐ Keresztény Zenefesztivál május 18-án, szombaton koncertsorozattal kezdődik a gyergyószentmiklósi művelődési központ előtti téren, ahol keresztény értékrendű előadók váltják egymást a színpadon, közöttük a Magyarországról érkező Pintér Béla, a csíkszeredai CSIT Band, valamint Böjte Csaba gyerekkórusa. Május 19-én, vasárnap délben a FeltöltŐ színpadán az egységet képviselve imádkozik majd minden felekezet helyi vezetője; a zenei szolgálatot a Pacsirta ificsoport, a Glory zenekar, valamint unitárius és református fiatalok végzik közösen.
A szombati kísérőprogramok kavalkádjában lesz láthatatlan színház, játékos lelki programok a legkisebbeknek, imasátor, ügyességi játékok, de a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy alkoholmentes sör vagy kávé mellett beszélgethessenek egyházi vezetőkkel: a Sörözz a papoddal sátorban lehetőség nyílik lebontani a falakat az egyház és az emberek között.
A rendezvényre regisztrálni is lehet a FeltöltŐ Facebook-oldalán (www.facebook.com/feltoltofeszt), ezáltal segítve a szervezőket információkkal, a résztvevők igényeinek megismerésével.
A színes szervezőcsapat szolgálatként tekint a rendezvény körüli teendőkre, de segítő kezekre mindig szükség van, ezért folyamatosan várják önkéntesek jelentkezését is.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek