Lelkes képköltők

Alkotókedv és kreativitás

111

Nem feltétel az, hogy valaki képzőművész beállítottságú legyen, elég, ha rendelkezik alkotói kedvvel, a lelkesedés elég lesz ahhoz, hogy szép alkotás szülessen a keze alatt – mondta Szőcs Zsuzsánna, a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány elnöke a nemrégiben meghirdetett Képpoézis elnevezésű képzőművészeti-irodalmi pályázata előzeteseként tegnap délután megtartott műhelymunkán.

Elmélyült tekintetek. Komolyan vették a munkát a résztvevők Fotó: Szőke Zsuzsa

A képpoézis bármilyen irodalmi szöveg kisatírozását jelenti, mely során az alkotó célja a szöveg egy részének elrejtésén vagy kiemelésén keresztül új tartalmakat hoz létre – olvasható a Pro Terra Alapítvány pályázata felhívásában. A csíkszeredai eseménynek a Kájoni János Megyei Könyvtár adott otthont.
Kérdésünkre Szőcs Zsuzsánna, a műhelymunka vezetője elmondta: a képpoézis ötlete egy képzésen jutott eszébe először. Egy hónappal ezelőtt ismerkedett meg a technikával, de akkor még csak angol nyelvterületen volt ismert, használt, magyar közegben nem. Ezért partnerével együtt eltervezték, hogy erdélyi szintű pályázatot hirdetnek meg.
– Sokat olvasunk. Mindketten szeretjük az irodalmat és a képzőművészetet. A képpoézis pedig ezt a két művészeti ágazatot hangolja össze. A megyei könyvtárigazgató javaslatára műhelymunka formájában is szerettük volna megismertetni a technikát az érdeklődőkkel. Az volt a célunk, hogy akik csak az interneten találkoznak ezzel a tevékenységgel, személyesen is megismerhessék a képpoézis fogalmát, jelentését – tette hozzá Szőcs Zsuzsánna.
A műhelymunkán részt vevő diákok és felnőttek hazavihették az általuk készített alkotásokat.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek