Lelépték a Sapientiát

Történelmi meccs Karcfalván

186

Letudta első mérkőzését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által megálmodott Sapientia U23-as csapata, amely tegnap este a Csíkszeredai Sportklubot látta vendégül Csíkkarcalván. Az eredmény senkinek sem okozott meglepetést, hiszen a kék-fehérek 13 gólos győzelmet arattak. A Gyergyói HK közben újabb „nagyágyút” jelentett be.

Könnyedén hozta a történelmi meccset a Sportklub Fotó: Horvát Tamás / szja.ro

Nyáron alakult meg a Sapientia U23-as jégkorongcsapata a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia közös projektjeként, amely tegnap este letudta első összecsapását is. A finn Eemeli Perikka által dirigált ifjúsági csapat az előttünk álló szezonban a román felnőtt, illetve a magyar U20-as bajnokságban fog szerepelni. Tegnap este viszont az egyik legkeményebb ellenfelükkel teszteltek, méghozzá a román bajnoki címvédő Csíkszeredai Sportklubbal.
A Leo Gudas–Hozó Levente edzette kék-fehér alakulat a Gyetván megszokott felállításban állt fel a jégre, azzal a különbséggel, hogy ezúttal ott volt a keretben Flinta Botond is, míg a 60 perc során mind a három kapus – Lakosil, Onodi és László – is helyet kapott.
A meccs végkimenetele senkit sem érhet meglepetésként, még akkor sem, ha a Sportklubnál csupán az előbb említett Lakosil, illetve Valchar öltözött be a légiósok közül. A kék-fehérek sima 13 gólos győzelmet arattak, úgy hogy a házigazda 11–0 után tudott betalálni.

Eredmény
Sapientia U23 – Csíkszeredai Sportklub 1–14 (0–5, 1–6, 0–3)
Sapientia U23: kapusok: Bálint Adolf, Laczkó Gáspár;1. sor: Gecse Olivér, Ilyés Tamás, Albert Adrián, Szabó Ákos, Vizoli Csaba; 2. sor: Tódor Csaba, Dósa Csaba, Baróti Balázs, Antal Előd, Boldizsár Krisztián; 3. sor: Sándor Emil, Magyar Áron, Salló Zsombor, Márk Zsombor, Tamarjan Eduard.
Csíkszeredai Sportklub: kapusok: Vlastimil Lakosil, Onodi Ottó, László Arnold; 1. sor: Papp Szabolcs, Salló Alpár, Radaim Valchar, Részegh Tamás, Becze Tihamér; 2. sor: Flinta Botond, Gecse Hugó, Fodor Csanád, Bíró Tamás, Antal Zsombor; 3. sor: Farkas Tamás, Györfy Tihamér, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert, Casaneanu Eduard; 4. sor: Bors Arnold, Részegh Zsolt, Egyed Róbert, ifj. Horváth László, Sándor Zoltán.

Újabb klasszis Gyergyóban
Junior világbajnok hokist igazolt le a Gyergyószentmiklósi HK jégkorongcsapata Dmitrij Pesztunov személyében, aki több mint nyolcszáz KHL- és orosz szuperliga-meccsel a háta mögött érkezik.
A 33 éves center az előző szezont az Avtomobiliszt Jekatyerinburgban töltötte, korábban megfordult a Traktorban, a Dinamo és a Szpartak Moszkvában – a kék-fehér fővárosi csapattal 2012-ben és 2013-ban is Gagarin Kupa-sikernek örülhetett –, illetve az Avangard Omszkban is, a Metallurg Magnyitogorszkkal pedig bajnoki címet ünnepelhetett 2007-ben. Dmitrij Pesztunov korosztályos válogatott volt, junior-vb-n háromszor járt, 2003-ban megnyerték a tornát az oroszok vele, a nemrég szintén Gyergyóba szerződött Jezsovval, a csíki Andrej Taratuhinnal és a Stanley Kupa-győztes Alekszandr Ovecskinnel a keretben. Fénykorában pont/meccses szezonjai voltak a KHL-ben, az utóbbi években szerényebben termelt.
Ugyanakkor a Gyergyói HK közösségi oldalán jelentette be, hogy szombaton 10 és 12 óra között a gyergyószentmiklósi jégpályán a Bukaresti Steauával gyakorol, ahol ott lesznek már az újonnan igazolt játékosok, illetve azok is, akiket még nem jelentettek be. Továbbá a gyakorlást követően 12 órától egy jó hangulatú közönségtalálkozóra várják a szurkolókat, ahol elbeszélgethetnek a csapatot érintő dolgokról. Ezen a szurkolói találkozón ismerhetik meg a szurkolók a Gyergyói HK női csapatát is, merthogy ilyen is lesz a soron következő idényben.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek