Lejárt a hiánypótlási időszak

87

Lejárt a Szülőföldön magyarul pályázat hiánypótlási időszaka, a csíkszeredai irodába már az utolsó levelek is beérkeztek, ezt követően történik meg az új adatok digitális rögzítése és az utolsó ellenőrzések.

01_kiemelni_02-rol

Megérkeztek az utolsó levelek is a Szülőföldön magyarul csíkszeredai pályázati irodához – tudtuk meg Kovács-Ferenczi Noémitől.
A programkoordinátor szerint idén összesen 1275 pályázati iratcsomó volt hiányos, ezekben az esetekben az iroda vezetősége pótlásra szólította fel az érintetteket: tizenegy esetben azonban a szülők ismételten hiányos vagy érvénytelen dokumentációt küldtek el, az ő pályázatuk tehát érvénytelen.
– Nem mindenki élt a hiánypótlás lehetőségével, az említett 1275 pályázatból 871 igénylésre küldték el időben az érintettek a megfelelő dokumentumokat, ezeket a pályázatokat természetesen pozitívan bíráltuk el, 393 esetben azonban a szülők nem küldték el időben a kért papírokat – részletezte a programkoordinátor.
A következő időszakban a csíkszeredai iroda munkatársai elvégzik a pályázati dokumentációk utolsó ellenőrzését, szűrését, ezt követően a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közli az elfogadott pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel.
– Előreláthatólag júniusban megtörténik a végleges döntés, az erre vonatkozó adatbázist megkapja az OTP Bank, ők ellenőrzik, hogy az igénylők közül kik rendelkeznek már folyószámlával, és kik az új igénylők.
Figyelembe véve, hogy a Szü­lőföldön magyarul pályázat lea­dási határideje idén jóval korábbi volt, mint tavaly, reméljük, hogy az ősz folyamán megkapják a támogatást az igénylők – tette hozzá Kovács-Ferenczi Noémi.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.