csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Lehetőség friss diplomásoknak

Tapasztalattal nem rendelkező, friss diplomások jelentkezését várja Hargita Megye Tanácsa a tegnap meghirdetett Internship programba. A jelentkezőket minden szakterületre várják, az öt hónapos program fizetett gyakornokságot és elismert munkamezőt jelent.

Borboly Csaba, Jánó Júlia és Szőcs-Mátyás István. Befektetés az itthonmaradásba Fotó: HMT sajtószolgálat

Sajtótájékoztatón ismertette tegnap a projektet Borboly Csaba megyeelnök és Szőcs-Mátyás István vezérigazgató a csíkszeredai megyeházán. A megyei tanács egyik prioritása a fiatalok itthon tartása, illetve hazavonzása. És mivel sokszor hallani, hogy nincs esélyük a fiataloknak a kihívásokkal teli kezdetre, erre dolgozott ki programot Hargita Megye Tanácsa – ismertette a projekt létrejöttének ötletét Borboly Csaba.
Úgy vélik, az öt hónapos gyakorlat után könnyebb lesz elhelyezkedni, ugyanis valóban szakmai feladatokat kapnak a gyakornokok, így pedig értékes tapasztalatot gyűjtenek. Az öt hónapos programot folyamatosan működtetik majd, így néhány év alatt több száz friss diplomás megfordulhat az intézményben – részletezte az elképzelést a megyeelnök.
A megyei tanács már korábban is foglalkoztatott gyakornokokat – középiskolásokat, egyetemistákat –, és az Internship program kidolgozásába gyakornokokat is bevontak.
Jánó Júlia jogot tanul Brassóban, gyakornokként ő is részt vett az Internship kidolgozásában. Mint beszámolt, sokat tanult a gyakornokság alatt, amikor valóban szakmai feladatokat kaptak, nem pedig fénymásolással telt el a munkaidő.
A gyakornoki programot a 2018/176-os törvény alapján dolgozták ki – vázolta Szőcs-Mátyás István, a menedzsment vezérigazgatóság vezetője. A cél az, hogy lehetőséget biztosítsanak a friss diplomásoknak a tapasztalatszerzésre. Minden szakterületre várják a jelentkezőket, akik hetente harminc, naponta hat órát dolgoznak. Ezt az öt hónapot elismerik munkamezőnek, a javadalmazás pedig havi 2043 lej bruttó jövedelem.
A helyeket igyekeznek majd folyamatosan betölteni, a jelentkezési határidő szeptember 27. A meghirdetett tíz helyre vizsgázni kell, az első versenyvizsgát október 3-án, a következőt október 9-én tartják meg, ismertette a vezérigazgató, aki hozzátette: bíznak benne, hogy minél többen jelentkeznek a hiánypótló programra.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb