Lehetőség a választás előtt állóknak

Digitális adatbázis

45

Új projektbe kezdett az Országos Magyar Diákszövetség. A felvi.ro nevű weboldal Románia összes felsőoktatási intézményének kínálatát listázza magyar nyelven. Az oldal főként a középiskolásoknak nyújt segítséget, de van olyan funkciója is, amely az egyetemistáknak szól. Az adatbázis nemcsak az egyetemeket foglalja magában, hanem az ehhez tartozó bentlakásokat, diákszervezeteket és szakkollégiumokat is. Online sajtótájékoztatón a szövetség elnöke, Andacs Zsolt Levente számolt be a részletekről.

Minden egy helyen                                                                                            Fotó: Országos Magyar Diákszövetség

Keresőmotor segítségével működik a program, így könnyítve meg a diákok és hallgatók döntését. Kulcsszavak alapján szűrhető ki az egyes információk, mint képzési nyelv, tantárgy vagy szakirány.
– A diákélet útvesztőiben az egyetem kiválasztásától, a szállás megtalálásán keresztül, a nagyvárosban való tájékozódásig, és még az egyetemi évek alatt felmerülő problémák megoldásában is segítünk – mondta Lázár Beáta, a felvi.ro projektmenedzsere.
Hozzátette, hogy egyetemi hallgatók számára elérhető a creditszámláló és a diákmunka felület, de hamarosan mesterszakokkal is bővül a weboldal kínálata. A projekt az Egyetemi Kalauz című kiadvány digitalizált formája, amelyet kiegészítettek más forrássokkal is. Az oldal létrejötte előtt felmérést végzett a szövetség, a középiskolások egyetemválasztással kapcsolatos szokásairól, amely igazolta azon felvetést, hogy az oldal hiánypótló jellegű. Nyelvezete diákbarát, könnyű eligazodni az egyetemek között és a magyar szakok mindig első helyen szerepelnek a keresőrendszerben.
A diákszövetség folyamatosan bővíti és új funkciókkal látja el az oldalt, így hamarosan a mesterszakok mellett az ösztöndíjkeresés és a csereprogramok is elérhetők lesznek. Mint mondták, javaslatokat is szívesen fogadnak, hiszen az oldal a felhasználók kéréseinek és szükségleteinek hivatott eleget tenni.

Fülöp Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.