Lehetőség a pedagógusoknak

Szeptember 1-jéig lehet pályázni az Apáczai-díjra

166

Idén is meghirdette a pedagógusok tudományos munkásságának elismerését és népszerűsítését célzó pályázatát a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Tudományos Tanácsa. A meghirdetett Apáczai-díj elnyerésére 2018. szeptember 1-jéig lehet beküldeni tudományos munkákat. A pályázaton a közoktatásban dolgozó vagy onnan nyugdíjba vonult pedagógusok vehetnek részt.

Kétévenként írja ki pályázatát a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Tudományos Tanácsa. Munkájának célja a közoktatásban dolgozó magyar pedagógusok tudományos tevékenységének felmérése, segítése, ösztönzése. A testület ugyanakkor nyilvántartja mindazokat a pedagógusokat, akik valamely területen tudományos értékű munkát végeznek, számba veszi az eddig megjelent munkákat, lehetőségei függvényében népszerűsíti azokat, hogy az azonos vagy határtudományok művelői kapcsolatokat építhessenek ki egymással, közös projekteket valósítsanak meg. A Tudományos Tanács további célja méltó emléket állítani Apáczai Csere János munkásságának. Ezért hozta létre a róla elnevezett díjat, amelyet kétévente ítél oda az önálló kötetben, elismert tudományos szakirányú folyóiratban megjelentetett vagy a világhálón közzétett legjobb munkák szerzőinek.
A pályázatra az előző díjkiosztó – 2016. október – után közzétett tudományos munkákkal (könyvvel, folyóiratban megjelentetett tanulmánnyal vagy a világhálón közzétett tudományos munkákkal) lehet jelentkezni a természettudomány, a humántudományok, valamint a pszichopedagógia területéről. Munkafüzetekkel, szöveggyűjteményekkel, doktori értekezésekkel is részt lehet venni a pályázaton, de ezeket díjazzák, a szerzőket elismerő oklevéllel jutalmazzák. Elismeréssel fogadják az iskola- és településmonográfiákat, önéletrajzi írásokat is – adta hírül a pályázat kiírója.
Az Apáczai-díj kisplasztikából, sorszámozott oklevélből és pénzjutalomból áll.
Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet. Ez utóbbi esetben a kisplasztikát, az oklevelet és a pénzjutalmat a csoport kapja. Azok a szerzők is pályázhatnak, akik már korábban is küldtek be pályamunkákat az Apáczai-díj elnyerésére. Azok a pedagógusok, akik már részesültek Apáczai-díjban, elnyerhetik a díj ezüst, arany vagy gyémánt fokozatát.
A 8. alkalommal kiírt pályázatra az önálló kötetben, elismert tudományos szaklapban megjelentetett pályamunkák nyomtatott formátuma mellett elektronikus, pdf változatával, valamint online közzétett tudományos munkákkal is lehet jelentkezni.
A pályamunkák nyomtatott változatát postán az RMPSZ Országos Információs Irodájának címére kell elküldeni: Hargita megye / Jud. Harghita, 530210 Csíkszereda / Miercurea-Ciuc, Petőfi Sándor u. 4. sz.).
A tudományos munkák elektronikus (pdf) formátumát, valamint az online közzétett linkjét az apaczaidij@rmpsz.ro ímélcímre kell elküldeni. A világhálón közzétett tudományos munkák elérhetőségét (linkjét) a pályázati űrlapon kell megjelölni.
A pályázat kötelező mellékletét képezi a hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap, a pályamunka egy példánya (nyomtatott vagy elektronikus, pdf formában vagy online megjelentetett tudományos munka elérhetősége, linkje), a benyújtott tudományos munka részletes, de nem több, mint kétoldalas ismertetése, valamint a pályázó szakmai önéletrajza.
Az Apáczai-díj pályázati felhívása és űrlapja letölthető a szövetség honlapjáról, a www.rmpsz.ro oldalról.
A pályázatok beérkezésének határideje: 2018. szeptember 1.
A postai küldemények esetén a feladás legkésőbbi időpontja: 2018. augusztus 27. A csomagoláson tüntessék fel az Apáczai-díj pályázatára feliratot – hívja fel az érdekeltek figyelmét a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Tudományos Tanácsa.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek