szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Lehet nevezni a Székely Maratonra

Tizennyolcadik kiírásához érkezett a Tusnád Ásványvíz Székely Maraton, amelyre máris lehet jelentkezni. A Csíkszeredai Városnapok alkalmával sorra kerülő maratonra idén is többszintes jelentkezés zajlik. A szervezők tájékoztatása szerint szombatig érvényes a kedvezményes regisztráció.

Várják a jelentkezőket az idei Székely Maratonra. Az előző években is sokan neveztek

A Csíkszeredai Városnapok keretében szervezik meg immár 18. alkalommal a Tusnád Ásványvíz Székely Maratont. A csíkszeredai Vár térről induló és oda érkező versenyzőket augusztus 4-én, vasárnap reggel 9 órakor várják a szervezők, vagyis Csíkszereda Megyei Jogú Város, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, a Siculus Alpin Egyesület, valamint a Csíkszeredai Városi Sportklub, a főtámogató a Tusnád Ásványvíz.
A 42 kilométer táv útvonala az elmúlt évekhez hasonlóan a: Csíkszereda–Csíkszent­király– Csíkszentimre–Csíkszent­si­mo­n–Csatószeg–Verebes–Tus­nád, majd ugyanezen szakaszon visszafelé haladva érkeznek meg a Vár térre.
A szabályzat értelmében a nyílt rendszerű sportrendezvényen a maratoni távot egyéniben és négy főből álló váltóban lehet teljesíteni, amelyen a 14. életévüket legkésőbb 2019. július 31-én betöltő sportolók vehetnek részt. A szervezők tájékoztatása szerint egyéniben (nyílt verseny, U21, O40, O50, O60) és váltóban (nyílt verseny, U18, U20, O35, Master 180, Master 240) lehet nevezni.
Az egyéni versenyzők előzetes jelentkezési díja 25 lej, míg a váltók esetében 70 lej július 20-ig, míg július 21–31. között ez az érték 30 és 80 lejre növekszik. Nevezni ugyanakkor a helyszínen is lehet, ám ebben az esetben az egyéniben jelentkezők 40, míg a váltók 100 lejt kell fizessenek a részvételért.
A szervezők arra hívják fel a versenyzők figyelmét, hogy a szállításukról a rajt és a váltópontok, valamint a cél között a szervezők gondoskodnak. Autóbuszokat bocsátanak a rendelkezésükre, aki saját autóval menne, azt kizárják a versenyből. A díjazás 15 órakor lesz a Szabadság téri főszínpadon.
A versennyel, jelentkezéssel és szabályzattal kapcsolatban Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának honlapján a www.szereda.ro oldalon bővebb tájékoztatást kaphatnak.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb